To je to što me zanima!

Tko odbije smanjenje plaća završit će poput Kranjčara

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
I prije pet godina Mamić odlučio se na smanjenje plaća. Niko Kranjčar i Jasmin Agić pobunili su se protiv te odluke. Kranjčara su otjerali u Hajduk
Vidi originalni članak

Cilj nam je smanjiti proračun, koji sad iznosi blizu 25 milijuna eura, na malo manje od 15 milijuna, rekao je nedavno Zdravko Mamić.
Dinamove loše igre samo su ubrzale proces “štednje”, a suprotno očekivanjima, ceh, bar zasad, neće platiti trener nego igrači. Maminjo je odlučio smanjiti igračima plaće za 30 posto, a tko ne prihvati, može pakirati stvari. Tako će najviše izgubiti Mario Mandžukić, koji zaradi milijun eura na godinu. Slijede Igor Bišćan, Robert Kovač, Sammir, Slepička...
Jedino će ostati nepromijenjen ugovor Leandra Cufrea. Argentinac je zimus sam pristao na smanjenje ugovora, pa je dogovorenih 600.000 zamijenio s 300.000 eura na godinu. Lišo će proći i Vrsaljko, Antolić, Kramarić te ostali klinci, čiji ugovori od 70.000 eura na godinu nisu preveliko opterećenje za budžet kluba.
Igrače neće ništa pitati, tko se bude suprotstavio, letjet će iz Maksimira.
Sličnu je mjeru Mamić proveo prije pet godina. I tad je odlučio igračima smanjiti plaće, a “pobunjenike” su predvodili Jasmin Agić i Niko Kranjčar. Prvi je završio u Južnoj Koreji, potonjeg su stavili na transfer-listu, a zatim je spas pronašao u Hajduku. U današnjem Dinamu “ne” novim mjerama mogli bi reći Robert Kovač i Igor Bišćan. Iz zajedničkog razloga. Ova sezona vjerojatno im je bila posljednja u karijeri. Recesijske mjere još nije doznao Pedro Morales, koji u Čileu pokušava izboriti kartu za Južnu Afriku. Njegov ugovor potpisan je na 300.000 eura na godinu. Plaću trenera Krunoslava Jurčića Mamić ne namjerava dirati. Ali i tu postoji razlog. Povukavši se u osamu, razmišlja koga postaviti za novog trenera. Čini se da su Krunini dani odbrojeni.
IGRAČI JOŠ NISU ČULI MAMIĆEVU ODLUKU
Na priče o smanjenju plaća igračima Jurčić nije imao povratnu informaciju iz svlačionice.
- Ništa službeno nije bilo, što ne znači da neće biti, izvršni odbor to mora odobriti - rekao je glasnogovornik Dinama Ado Kožul.

TOMO BUTINA (36)
Bučin je ugovor među “najtanjima” u Dinamu. Zarađuje 100.000 eura na godinu, pa njemu Mamić neće dirati sadašnji ugovor.

SAMMIR
Brazilcu je Mamić prvotni ugovor od 120.000 eura povećao, pa je Brazilac zarađivao 320.000 na godinu.
STARA MJESEČNA PLAĆA (KN) - 182.000
NOVA MJESEČNA PLAĆA - 134.400

IGOR BIŠĆAN
Dinamov kapetan često je ozlijeđen, pa razmišlja i o prekidu karijere. Odluči li nastaviti, neće se previše buniti.
STARA MJESEČNA PLAĆA (KN) - 300.000
NOVA MJESEČNA PLAĆA - 210.000

ROBERT KOVAČ
Vijest o recesiji zatekla ga je u Njemačkoj, gdje je na terapiji zbog leđa. Vrlo vjerojatno više neće igrati nogomet.
STARA MJESEČNA PLAĆA (KN) - 250.000
NOVA MJESEČNA PLAĆA - 175.000

MARIO MANDŽUKIĆ
Zdravko Mamić povećao mu je godišnju plaću na milijun eura. U novoj štednji Mandžo će najviše izgubiti.
STARA MJESEČNA PLAĆA (KN) - 600.000
NOVA MJESEČNA PLAĆA - 420.000

Idi na 24sata

Komentari 21

  • dusansk 08.05.2010.

    @Mamić će mjerama uštediti 12 mil. kuna - za sebe !!!

  • nogometas05 08.05.2010.

    Potjeraj Slepicku ,Jurcica i svog brata debila koji je zajedno sa tvojim pametnim skautima doveo vagon seljacina iz juzne amerike a pola njih u Cibaliji ne bi igralo...

  • JoleSB 08.05.2010.

    daboga svi završili ko kranjčar!

Komentiraj...
Vidi sve komentare