To je to što me zanima!

Tko sve nedostaje na Linovu popisu: Je li to najjači kadar?

Lino se, nakon Metalurga u potpunosti posvetio hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji i objavio popis za pripreme u listopadu. No je li mogao izabrati drugačije, možda i bolje? Pitamo vas
Vidi originalni članak

Izbornik Lino Červar u petak je objavio popis za pripremne utakmice hrvatske rukometne reprezentacije uoči nadolazećeg Europskog prvenstva u Hrvatskoj protiv Slovenije u Ljubljani 26. i Zagrebu 28. listopada. U konkurenciji je 21 ime.

Znamo, dakle, na koga Lino u ovom trenutku računa, no tko je ostao izvan konkurencije?

Možda i najveće iznenađenje nepozivanje je Filipa Ivića, golmana poljskog prvaka Kielcea koji je bio u sastavu za ovogodišnje Svjetsko prvenstvo. Na golmanskoj poziciji nema ni Marina Šege, člana mađarskog doprvaka Pick Szegeda koji se u dobrom izdanju predstavio protiv Zagreba u Ligi prvaka.

Nejasna je priča oko povratka Renata Sulića među "kauboje". Prema Červarovim najavama iz prvog okupljanja u svibnju, zlatni pivot iz Portugala trebao je "biti opcija u listopadu", no čini se kako od svega neće biti ništa, barem ne zasad. Renato i dalje igra na visokoj razini u prvaku Mađarske Veszprému i svakako bi bio od koristi Hrvatskoj u pohodu na jedino zlato koje nam nedostaje.  Član Hannovera Ilija Brozović, koji je dobro startao u novoj sezoni Bundeslige, također nije opcija za mjesto kružnog napadača.

Na poziciji desnog vanjskog velika je gužva, a "Mago di Umago" uvrstio je na popis Marka Kopljara koji malo igra u Füchseu, slična je situacija i s Lukom Stepančićem u PSG-u, a ni Luka Šebetić utopio se u sivilu novog francuskog prvoligaša Tremblaya koji je zaredao s trima porazima na startu nove sezone.

S druge strane, popis za ovu akciju nije stigao na adrese Denisa Buntića, igrača Pick Szegeda koji se svidio protiv Zagreba s pet golova i Šime Ivića, koji je zabio sedam golova u dva ogleda Wisle Plock u Ligi prvaka. Raspoložen strijelac je i Bruno Butorac, kojega je Slavko Goluža ove sezone doveo u Tatran Prešov, s 12 golova u dvije europske utakmice.

Lino je najavio kako će na konferenciji za novinare idući tjedan objasniti zašto je izabrao upravo ovaj kadar. Vremena za uigravanje nema puno i lako je moguće kako će, ne bude li ozljeda, Červar s ovim igračima zaigrati na Euru u Hrvatskoj.

 
Idi na 24sata

Komentari 39

  • aspartam 30.09.2017.

    Novinaru zar nije Sulića pokupila neka baba i ozljedila koljeno... inazalost propustio je Atenu... tako da nije zlatni iz Atene....

  • Zlatan 10 30.09.2017.

    Ovako, po meni Stevanovic, Kozina, Vori, taj Halil Jaganjac, Sebetic nebi trebali ici jer Mislim da ima boljih igraca na ovim pozicijama, prije svih Ilija Brozovic koji igra fantasticno, pa Buntic, Ivic umjesto Stevanovica ili Sego, ali sve u svemu mislim da treba par promjena

  • Dame Dolla 30.09.2017.

    Zovni Buntića i Sulića. Dok oni god igraju taj sport trebaju biti na popisu, Vori je puno dao hrvatskom rukometu,ali više nije ni za staro željezo, Kopljaru samo dati da igra obranu jer je u napadu piškićukakiću cijeli je nekako kenjkav

Komentiraj...
Vidi sve komentare