To je to što me zanima!

Tomašević nagovijestio mogući kraj Snježne kraljice?! 'Pričat ćemo o održivosti tog projekta'

Grad nije organizator, niti suorganizator, nego sufinancira Snježnu kraljicu, kazao je zagrebački gradonačelnik
Vidi originalni članak

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u ponedjeljak je prisustvovao otvorenju nove školske zgrade XII. gimnazije gdje je održao tiskovnu konferenciju, a pritom se osvrnuo i na otkazivanje sljemenske utrke, drugu godinu zaredom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ja sam u kampanji najavljivao da će Grad razmotriti daljnje javno financiranje… Grad je 2017. financirao Snježnu kraljicu iz gradskog proračuna s 12 i pol milijuna kuna, a postepeno smo to počeli smanjivati… Ove godine je to palo na 2 i pol milijuna kuna. Grad nije organizator, niti suorganizator, nego sufinancira Snježnu kraljicu - rekao je Tomašević pa dodao:

- Budući da je ove godine otkazana jedna utrka, a i prošle godine isto zbog klimatskih uvjeta… Razgovarat ćemo sa Skijaškim savezom i Vladom o održivosti cijelog natjecanja, s obzirom da klimatske promjene donose uvjete koji se na Sljemenu nisu mogli zamisliti u ovo doba godine.

Podsjetimo, druga utrka Snježne kraljica otkazana je zbog visokih temperatura i vjetra. Staza na Sljemenu s temperaturama u "debelom" plusu nije uspjela izdržati dvodnevni program. Organizatori su uložili ogroman trud da staza bude spremna za prvu utrku, što su i uspjeli, no dan kasnije vrijeme se nije smilovalo.

Idi na 24sata

Komentari 125

  • VANZEMULJAC 10.01.2023.

    Ja mislim da mi trebamo podhitno mijenjati gradonačelnika ili da ga pustimo možda ukine sam sebe krenulo ga!

  • pički n dim 09.01.2023.

    ja bi da se ukine i skijanje i nako nije to sport lome ruke i noge i zdravstvo nam uništavaju.

  • Puno volim Hrvatsku 09.01.2023.

    Ni ti nisi održiv, pa si još na vlasti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare