To je to što me zanima!

Tomić: Bio sam uvjeren da će pasti. Treba nam još vremena

Kad smo zabili prvi gol, baš se vidjelo kako je momčad istinski prodisala i počela igrati kako zna, rekao je trener Rijeke i dodao: "Želim gledati Rijeku koja suparnika pritišće i kod kuće i vani od prve minute"
Vidi originalni članak

Treća je bila sreća za Gorana Tomića u HNL-u na klupi Rijeke. Nakon poraza od Dinama i remija sa Slaven Belupom kod kuće, bijeli su u zaostaloj utakmici 16. kola pobijedili 3-1 preokretom u drugom poluvremenu.

- Jedna jako bitna pobjeda za nas. U samoj pripremi utakmice htjeli smo visoko izaći na Belupo, pritisnuti ih od prve minute. I dobro smo to radili prvih 20-ak minuta. Ali oni su zabili iz prve prave prilike i time nas poremetili - rekao je trener Rijeke.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nije izgledalo dobro nakon prvih 45 minuta, Nemanja Glavčić doveo je goste u vodstvo u 23.

- Što sam rekao na poluvremenu? Da ih moramo nastaviti pritiskati na svakom dijelu travnjaka i prema naprijed tražiti situacije 'jedan na jedan'. Jer bio sam uvjeren da će domaćin pasti, da neće moći pratiti naš ritam - rekao je Tomić.

Ulaskom Luke Menala sve se promijenilo. Josip Drmić zabio je prvijenac u 69. minuti, pet minuta poslije Menalo je zabio drugi, a u 81. Nino Galović i treći gol za Rijeku.

- Kad smo zabili prvi gol, baš se vidjelo kako je momčad istinski prodisala i počela igrati kako zna. Pobjeda s tri gola postignuta u gostima... Što drugo nego: sve čestitke igračima - kaže Tomić.

Rijeka je opet na četvrtom mjestu s tri boda više od Hajduka, ali i dvije utakmice više.

- Treba vremena da se sve posloži onako kako ja to želim, ali sigurno je da želim gledati Rijeku koja suparnika pritišće i kod kuće i vani. I to odmah od prve minute. Tako je bilo kada sam kao trener igrao protiv Rijeke i tako želim da bude i sada kad sam trener Rijeke. Dueli, trka, pritisak... Protivnike moramo slamati i kvalitetom i ritmom! I zato mi je danas još draže što smo Slaven Belupo u zadnjih pola sata slomili 'na ritam' - zaključio je Tomić.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Le...Go... 17.03.2021.

    "Ali oni su zabili iz prve prave prilike i time nas poremetili - rekao je trener Rijeke." --- Tomiću, ne znam koju si ti utakmicu gledao. Slaven je u 8. minuti zamalo poveo, sreća da je igrač Slavena pucao ravno u Nevistića.

  • rajdaš 17.03.2021.

    Pobijedili slaven belupo, a ko da pobijedili tottenham. ccccccc

Komentiraj...
Vidi sve komentare