To je to što me zanima!

Napustio lokose zbog Kineza pa priznao: Propalo je zbog korone

Goran Tomić do daljnjega ostaje u Salzburgu gdje će osluškivati ponude za budući posao. Hrvatsku će do daljnjega u Kini predstavljati dva trenera - Slaven Bilić i Ivan Leko
Vidi originalni članak

Goran Tomić (43) ipak neće put Kine. Dugogodišnji trener Lokomotive napustio je Kajzericu početkom siječnja, njegova sljedeća postaja trebao je biti kineski prvoligaš Guangzhou City. Hrvatski stručnjak već je dogovorio sve uvjete s budućim poslodavcem, zaputio se u Salzburg, pa iz Austrije trebao otputovati u Kinu. Ipak, od toga neće biti ništa...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Da, sada je konačno sve gotovo, neće biti ništa od mog kineskog angažmana. Vidio sam po medijima i portalima, pisalo se sve i svašta, a jedini razlog zašto ne idem tamo je - korona virus. Sve se dugo čekalo, ali eto, cijela je stvar i službeno propala. Moja budućnost? Za sada ću još ostati u Salzburgu, tu mi živi obitelj, pa ću vidjeti kakve će mi se opcije uskoro otvoriti - poručio nam je Goran Tomić.

Hrvatski trener napravio je sjajan posao na klupi Lokomotive, prošle je godine odveo svoju momčad do kvalifikacija za Ligu prvaka, ali i finala Kupa. Lokomotiva je igrala moderan i prepoznatljiv nogomet, a onda tijekom ljeta napravila niz kvalitetnih (Grbić, Kastrati, Uzuni, Tolić, Jakić...) izlaznih transfera. I počela se ozbiljno mučiti u novoj sezoni. 

Goran Tomić sada je opet "slobodan igrač", no takav trener se ne bi trebao predugo zadržati bez kluba. Guangzhou City za koji nastupa i belgijski internacionalac Moussa Dembele uskoro će predstaviti novog trenera, a hrvatsku koloniju u Kini i dalje će činiti dva stručnjaka Ivan Leko (Shanghai Port) i Slaven Bilić (Beijing Sinobo Guoan).

Idi na 24sata

Komentari 8

  • stjepan berma 05.02.2021.

    Bilo bi dobro da dođe u Dinamo, jer je Lokomotiva pod njegovom palicom igrala najljepši nogomet. Dinamo već neko vrijeme ne igra dobro, unatoč što ima najbolje igrače.

  • lip covik 01.02.2021.

    meni samo nije jasno zasto je bilic otisa u kinu

  • pero5 01.02.2021.

    ajmo dinamo što se čeka! odmah dovesti odličnog tomića, a mamić neka bude sportski direktor jer je to jedino što zna dobro raditi, kao trener je promašaj i dinamu prijeti gubitak naslova prvaka za ovu godinu!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare