To je to što me zanima!

Toni Kukoč postat će novi izbornik hrvatskih golfera?

Slavni hrvatski košarkaš Toni Kukoč mogao bi prihvatiti poziv naše golferske reprezentacije te postati novi izbornik. Kuki je oduševljen idejom...
Vidi originalni članak

Već davno Toni Kukoč pristao je pomoći novom košarkaškom izborniku Josipu Vrankoviću u pripremama za Svjetsko prvenstvo u Turskoj. Provest će sedam dana s reprezentacijom i biti Jokin savjetnik, još jedan “par stručnih očiju”. No u razgovoru za SN Kuki je otkrio kako ga zovu da bude izbornik golferske reprezentacije te da će, kao velik zaljubljenik u taj sport, vjerojatno prihvatiti.
- Novi predsjednik Hrvatske golf udruge Ivan Jakovčić predložio je Kukoča. Razgovarali smo s njim i veseli me što postoje naznake da će prihvatiti naš poziv - rekao je direktor udruge Branko Curić.
- Na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. golf će biti pokazni sport, a mislimo da bi Kukočev autoritet i ljubav prema golfu mogli pomoći da se počne ozbiljnije raditi za OI 2016. - dodao je Curić te priznao da bi Tonijev angažman bio marketinški potez, ali i da on apsolutno ima kvalifikacije za taj posao jer je zapravo jedan od naših najboljih golfera.
Među najboljim hrvatskim golferima najviše je mladića koji graniče s punoljetnošću, poput vrlo talentiranog Ivana Vučemila.
- S jedne strane to bi bilo super jer bismo više išli na natjecanja u inozemstvo, a sigurno će se i za golf više čuti. No kako živi u Americi, neće biti s nama cijelo vrijeme, što nije dobro - rekao je Vučemil, koji misli da bi Kukoč najviše mogao pomoći na psihičkom planu.
- Trenirao je kod poznatih učitelja, možda nam može pomoći u psihičkim pripremama, ali sumnjam da nas može učiti udarce.

'S KUKOČEM SVI MOŽEMO SAMO PROFITIRATI'
Svi smo bili zakinuti jer nismo imali priliku raditi s našim najboljim igračima, sigurno ćemo profitirati, rekao je Roko Ukić o Kukočevu radu s košarkaškom repkom, a zadovoljan je i Marko Tomas.
- Ako on ne može pomoći savjetom, tko može? Šteta je što neće biti na klupi jer bismo s njim sigurno imali veći respekt kod Fibe i sudaca.

KAO IGRAČ OSVOJIO JE SVE ŠTO SE MOGLO
Kukoč je u prebogatoj košarkaškoj karijeri osvojio tri velike medalje s reprezentacijom Hrvatske (olimpijsko srebro, europsku i svjetsku broncu) i pet s Jugoslavijom. Triput je bio klupski europski prvak s Jugoplastikom i triput NBA prvak s Chicago Bullsima.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Maya25_1 14.04.2010.

    Ma čekaj?!Otkad je Toni Kukoč-košarkaš,kompetentan za treniranje golfera??LOOOL,recite mi da je sve ovo samo loša šala?!Ha?!?!WTF

  • drug Kardelj 14.04.2010.

    zar nema taj pametnijeg posla?

  • PapaŠtrumpf 14.04.2010.

    Što hrvatski građani imaju od toga? Trošit će se ogromne količine vode (još jedino blago što imamo) na zalijevanje terena, a u elitnim hotelima i na golf terenima će opet raditi za minimalac.

Komentiraj...
Vidi sve komentare