To je to što me zanima!

Tottenham dobio Chelsea i ostavio nadu Man. Unitedu

Do kraja Premiershipa su ostala samo tri kola, a vodeći Chelsea sada ima samo bod viška ispred aktualnog branitelja naslova Manchester Uniteda
Vidi originalni članak

U posljednjoj utakmici 35. kola Premiershipa nogometaši Tottenhama su na svom White Hart Laneu porazili Chelsea 2-1 i tako vratili draž prvenstvu. Spursi, u čijim je redovima od početka od trojice hrvatskih reprezentativaca krenuo tek Luka Modrić (Niko Kranjčar i Vedran Ćorluka imaju problema s ozljedama gležnja), su protiv Chelseaja nametnuli svoj stil igre i dominirali od prve minute.
Bolju su igru okrunili već u 15. minuti kada je poslije jednog ubacivanja Modrića s lijeve strane u kaznenom prostoru kapetan Chelseaja igrao rukom. Sudac Philip Dowd pokazao je na bijelu točku, a ondje je siguran realizator bio Jermaine Defoe koji je loptu poslao topovski u desni gornji kut vratara Petra Čecha za svoj 18. prvenstveni pogodak.
Na 2-0 povisili su Spursi u 44. minuti kada je Gareth Bale nakon jedne soloakcije došao do ruba kaznenog prostora iskosa s lijeve strane, te je potom opalio desnicom u bliži donji kut vratara Čecha i uhvatio ga na krivoj nozi. U prostor ga je prije toga dodavanjem izbacio Modrić. S vodstvom Tottenhama se otišlo na odmor, a u nastavku je Tottenham ponovno bio bolji.
Modrić (igrao svih 90 minuta) je dobro dirigirao igrom u veznom redu, Defoe i Roman Pavljučenko visoko su napadali Chelseajeve obrambene igrače i nisu im dopuštali lako iznošenje lopte, dok ih je Bale svojim probojima terorizirao; sastav Carla Ancelottija djelovao je bezidejno. U 68. minuti je isključen Chelseajev kapetan John Terry nakon starta nad Garethom Baleom koji mu je donio drugi žuti karton, a s igračem više Tottenham je dodatno pojačao pritisak na protivnički gol. Samo je sreća, dekoncentriranost, na trenutke i sebičnost pojedinaca (Pavljučenko) spašavala Chelsea od novog vađenja lopte iz mreže, što su gosti iskoristili: Frank Lampard je nakon lijepe asistencije Michaela Ballacka pogodio u drugoj minuti sudačke nadoknade za konačnih 2-1.
Vezanim pobjedama nad Arsenalom i Chelseajem Spursi su izbili ispred Manchester Cityja na četvrto mjesto na ljestvici, posljednje koje vodi u Ligu prvaka sljedeće sezone, te su vratili borbu za naslov prvaka u potpunu neizvjesnost. Do kraja su ostala samo tri kola, a vodeći Chelsea sada ima samo bod viška ispred Manchester Uniteda koji je ranije slavio na gostovanju kod gradskog rivala Manchester Cityja 1-0 golom Paula Scholesa u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • vlaka 17.04.2010.

    Evo Tottenham je pokaza da može u ligu prvaka dobija je Chelsija i Arsenala.Kako bi volija da Liverpool dobije Mana, nije nešto Liverpool ove sezone ali znamo kakav je doma, držim mu fige i igrat ču na njega na kladari, nikad na one sritnike koji su drugi put zaredom dobili Citiya u zadnjoj minuti.Zao ih mrzim, al neka im izgubili su ligu prvaka hehehe :DDD

  • svmw 17.04.2010.

    e moj chelsea_fan kako te nije sramota napisat takvu glupost...molim te dijete pokrij se usima i da te nevidim vise na ovom portalu!! ako ko nije zasluzio onda je to chelsea...svako ko je gledao njihove zadnje dvije tekme zna o cemu pricam...protiv manutd sudac im pokloni pobjedu ne sudivsi barem jedan (od dva) sigurna penala i priznavajuci drogbin gol iz OCITOG zaleđa....a protiv boltona ne svira DVA cista penala za bolton zbog igranja rukom chelseaovih igraca!! SRAMOTA kako suci guraju Chelsea!!!!!!

  • Mikey666 17.04.2010.

    chelsea_fan Jeste dva puta ove sezone ali drugi put nezasluzeno a kada ste prije toga pobijedili zadnji puta ....prije 4-5 sezona kako se ja sjecam iako imate dream team opet nemozete sa lakocom da uzmete ligu djaba vam sve pare ..........a i izgubicete protiv Liverpool-a ili barem nerijeseno i tu cete pasti ................. vlaka Ja kako znam da se nemogu odigrati 3 tekme izmedju dva tima u premier ligi ......liv i manu su vec odigrali obje tekme za ovu sezonu ako nisi znao........... Glory Glory UNITED UNITED!!!!!!!!!!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare