To je to što me zanima!

Totti: Engleska s Capellom ne bi izgubila od Hrvatske

Uvijek se ponašao poput generala, a igrače je tretirao kao vojnike, prisjeća se Totti trenera s kojim je pet godina surađivao u klubu
Vidi originalni članak

Siguran sam da Engleska ne bi izgubila utakmice protiv Rusije i Hrvatske s Capellom na klupi, misli kapetan Rome Francesco Totti. Sjajni Talijan je pet godina surađivao s Fabijom Capellom kada je novi engleski izbornik bio trener rimskog kluba.
- Fabio je oduvijek bio težak tip trenera, odlučan, nepokolebljiv i uspješan, gdjegod je radio. Uvijek se ponašao poput generala, a igrače je tretirao kao vojnike! Nikada nije imao prisan odnos s igračima, uvijek ih je držao na distanci. No, svakom njegovom igraču je uvijek jasno što od njega očekuje, jer svoje 'zapovijedi' izriče jasno i glasno - opisao je 'don Fabija' Totti.
- Dok je bio u Romi, mnogi su igrači, zbog njegove strogoće, priželjkivali da ode iz kluba! No kad se to dogodilo, vrlo brzo su zažalili i poželjeli njegov povratak - prisjeća se Totti.
Prvoj zvijezdi Rome posebno se sviđa što je Capello korektan u odnosu prema igračima. No isto tako je nepokolebljiv kada mu se netko na bilo koji način zamjeri.
- Od njega sam stvarno puno naučio. Capellovi su treninzi bili jako naporni i prije 'taktičkog dijela'. A taktiku, sve da ste i htjeli, niste mogli zaboraviti, jer bi vam je on naprosto usadio u glavu - hvali Capella Totti i dodaje:
- On je trener pobjednik, apsolutni pobjednik. Njegova vizija, njegov jedini cilj je pobjeda na terenu. Pritom ga uopće ne zanima i ne opterećuje mišljenje navijača i novinara o njegovom radu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare