To je to što me zanima!

Trap zna sastav za Hrvatsku: Shay Given i O'Shea spremni

Iskusni talijanski stručnjak šest dana prije utakmice s Hrvatskom već zna početnu postavu koja će otvoriti Euro. Upitni su bili O'Shea i Given, no obojica su spremni
Vidi originalni članak

Giovanni Trapattoni (73) praktički više nema nedoumica oko irskog sastava za prvu utakmicu na Europskom prvenstvu. Iskusni talijanski stručnjak strahovao je za ozlijeđene Johna O'Shea i Shaya Givena, no obojica su se oporavila i igrat će protiv Hrvatske 10. lipnja.

Irska će tako Hrvatskoj sučeliti trenutačno najbolju moguću postavu, a koliko iskusni Given i O'Shea znače za Trapovu obranu suvišno je i govoriti. Postavu koja će otvoriti prvenstvo Talijan će iskušati i večeras u prijateljskoj protiv Mađarske. Najveći upitnici stoje upravo iznad braniča Sunderlanda kojem će to biti prva utakmica u gotovo mjesec dana. Bude li izdržao napore protiv Mađara sigurno će se sučeliti i Eduardu, Manđukiću, Jelaviću...

Iskusna i čvrsta obrana

Uz njega u obrani će igrati odlični Richard Dunne, Sean St Ledger i Stephen Ward. Sva četvorica obrambenih igrača igraju u Engleskoj, a jedini koji nije u Premiershipu već u Championshipu je St Ledger, inače rođeni Englez koji je ipak izabrao dres domovine svoje bake. 

Opasna krila i dva defanzivca u vezi

U veznom redu dominirat će brzonoga krila Aidan McGeady na desnoj te Damien Duff na lijevoj strani. Upravo će preko njih dvojice Trapattoni graditi sve napade za napadački dvojac koji čine iskusni Robbie Keane i Kevin Doyle. U srcu veznog reda igrat će Keith Andrews i Glenn Whelan. Dvojac je to koji je zadužen uglavnom za 'prljavi' posao u momčadi, oduzimanje lopti i upošljavanje Duffa i McGeadyja.

Keane nedodirljiv u napadu

Uz nedodirljivog Keane u napadu će hrvatsku obranu mučiti Kevin Doyle iz Wolverhamptona. Nije u zavidnoj formi u posljednje vrijeme i pomalo čudi Trapattonijeva odluka da na klupu posjedne odličnog Longa koji je zabio i BiH. Kao zapeta puška na klupi će čekati i Darron Gibson, bivši veznjak Manchester Uniteda koji je od ove sezone suigrač Nikice Jelavića u Evertonu.

  • Irski sastav za Hrvatsku: Given - O'Shea, Dunne, St Ledger, Ward - McGeady, Andrews, Whelan, Duff - Keane, Doyle
Idi na 24sata

Komentari 15

  • dadomatos 04.06.2012.

    hahahahahahahaTrap zna sastav Shay Given i O'Shea "za Hrvatsku-SPREMNI"!!!!!!!!!!!!!!

  • maasa 04.06.2012.

    It's a TRAP

  • torca1950 04.06.2012.

    sada se samo moramo nadat da će naš vezni red odigrat dobru utakmicu i zagospodarit sredinom,jer kontrola lopte nam je jedina šansa..ovo će biti jako teška utakmica,jer je irska čvrsta,ima dobru i srčanu momčad,obrana im je dobra,primaju malo golova..ja mislim da bi u prvoj trebali krenut jelavić(da ima tko glavom dati gol) i olić(da stisne njihovu obranu da moraju ispucavat lopte koje ćemo nadam se mi dobit)

Komentiraj...
Vidi sve komentare