To je to što me zanima!

Traži se zadnji vezni: Xabi Alonso nova želja Arsenala

Arsene Wenger i dalje je u potrazi za igračem koji bi trebao naslijediti Mathieua Flaminija. Nakon što je odustao od Barry, želi Španjolca iz Liverpoola
Vidi originalni članak

Francuz Mathieu Flamini je još u lipnju otišao u Milan kao slobodan igrač. Malo potom Wenger je Panathinaikosu prodao 32-godišnjeg Gilberta Silvu i u defenzivnom dijelu veznog reda Arsenala ostala je velika praznina. Abou Diaby i Denilson nisu igrači na koje bi Wenger mogao ozbiljno računati kao na nositelje igre i zato mu nužno treba pojačanje.
Kapetan Aston Gareth Barry bio je prva opcija, ali društvo iz Birminghama tražilo je previše. Tog igrača želi i menadžer Liverpoola Rafa Benitez, a kako bi mogao ispuniti zahtjeve Aston Ville, mora nekako namaknuti novac. A to je najlakše učiniti prodajom nekog od igrača. I zato je još početkom prijelaznog roka rekao da nema ništa protiv odlaska Xabija Alonsa, ali pod uvjetom da kupac uplati 23 milijuna eura. Paprena cifra, nema što...
Tako nekako razmišljaju i u Arsenalu, koji je za španjolskog zadnjeg veznog poslao ponudu u kojoj je pisalo - 13 milijuna eura. Čelnici kluba s Anfielda bez previše razmišljanja su tu ponudu odbili i sad se čeka reakcija Arsenala. 'Topnici' su poznati kao kupci koji kupuju jeftino i kasnije prodaju puno skuplje. No Alonsa neće dobiti ako drastično ne povećaju ponudu. Ili ako Liverpool odluči jednako tako drastično smanjiti svoje zahtjeve.
- Jednostavno je. Xabi je odličan igrač i dio je naše momčadi. Veseli me ta činjenica - rekao je ovih dana Benitez i dokazao da će se Arsenal morati pošteno 'isprsiti' u ovom poslu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare