To je to što me zanima!

Treba još vremena: Ovakav Luka neće moći na Norvešku

PAO NA STRAŽNJICU Osim što je asistirao za četvrti gol Schalkea, Luka Modrić je na dribling reagirao tako da je pao na travnjak. A Norveška je već za 16 dana...
Vidi originalni članak

Kad je nakon povratničke utakmice nakon 115 dana Luka Modrić rekao “ponekad moraš i patiti, to te učini jačim”, mislio je i na sebe i na momčad. Real zapinje, a i Luki će, očito je, puno, puno trebati da bude onaj stari.

Jedna slika iz 89. minute ogleda protiv Schalkea govori jako puno o onome što ga čeka. Leroy Sane uzima loptu, Modrić kreće na njega, mladi njemački veznjak radi fintu tijelom, a Luka ostaje u raskoraku, pada na travu i jedva ustaje, treba mu za to nekoliko sekundi... 

vine.co

Ružna scena, možda i dokaz da je utakmica sa Schalkeom bila ipak za nijansu prejaka da bi bila njegova prva nakon ozljede.

- Lukin povratak daje nam više kontrole u posjedu lopte, no ne možemo odmah očekivati čuda od njega, ipak ga na terenu nije bilo četiri mjeseca - kazao je trener Carlo Ancelotti, i sam svjestan što ga čeka.

Doista, Modrić je imao ukupno 33 dodavanja, od toga su 32 bila točna. Ali imao je i još jedno... Ono kad je pokušao oduzeti loptu, ali umjesto toga je savršeno poslužio - Huntelaara. I nije to bila “predasistencija”, ono po čemu je Modrić u Realu postao prepoznatljiv, bila je to prava asistencija. Problem je, naravno, u tome što Huntelaar već pet godina nije u Realu...

- Bio je Modrić dobar u tih pola sata, koliko je bio na terenu. Puno će nam pomoći u sljedećim utakmicama - uvjeren je Ancelotti.

Plan mu je dati našem reprezentativcu sat vremena u okršaju s Levanteom u nedjelju, a zatim punu minutažu u El Clasicu protiv Barcelone tjedan dana poslije. Ujedno, bit će to šest dana prije ogleda Hrvatske i Norveške u Zagrebu. Dakle, jako dobar test njegovih mogućnosti i iz perspektive izbornika Nike Kovača.

Modrić će se, u to nema nikakve sumnje, dizati iz utakmice u utakmicu, padati na travu sve rjeđe i rjeđe, ali veliko je pitanje hoće li mu tri utakmice biti dovoljne da ulovi dovoljno dobru formu za Norvešku. Kad je situacija uobičajena, Kovaču ni u ludilu ne pada na pamet početi bilo koju utakmicu bez svoje prve zvijezde, no trenutačno je malo toga uobičajeno.

- Teško je predvidjeti u kakvom će biti stanju, zato i ne znam hoću li ga moći koristiti svih 90 minuta - rekao je izbornik, kojeg može utješiti dobra forma Rakitića i Brozovića, a uskočiti mogu i Kovačić, Badelj, Pašalić...

Modrić se vratio, opet igra nogomet i to je u ovoj priči najvažnije. Nama. Ancelottiju je, pak, važno i da ga Luka “iščupa” iz ove krize.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • Sly_theKing 12.03.2015.

    pogleajte modric vs schalke na youtubeu i sve je jasno..

  • Sebastian-joeMazuranic 12.03.2015.

    **** Admin**** : Poštovani, molimo vas da isključite CAPS LOCK kao i svi drugi korisnici portala. Lp

  • viklersky 12.03.2015.

    Gosp. Marko Vidalina, blago se nama kraj vas, ostavite se novina, novinarstava i što je najbitnije SPORTA!! Unaprijed hvala u ime svih čitatelja koji se razumiju u nogomet imalo!

Komentiraj...
Vidi sve komentare