To je to što me zanima!

Treća sreća: Mlada zvijezda Bayerna ipak izabrala Hrvatsku

Fabiana Benka Hrvatski nogometni savez već je dvaput pokušao nagovoriti da nastupa za Hrvatsku, a prema riječima Nenada Gračana u razgovoru za Sportske novosti, čini se da je veznjak napokon pristao
Vidi originalni članak

Nakon dva neuspješna pokušaja, HNS je uspio dogovoriti s Fabianom Benkom (19) da obuče hrvatski dres. Izbornik U21 reprezentacija Nenad Gračan i tajnik Josip Tomaško su bili u Münchenu gdje su se sastali s Fabianom i njegovim roditeljima, a od njih su doznali da mladi veznjak ipak želi igrati za kockaste, pišu Sportske novosti.

FABIAN BENKO Talentirani veznjak Bayerna je odabrao nastupati za Hrvatsku

- I on i roditelji rekli su da želi igrati za Hrvatsku, tako da se nadam da je sve završeno te da će se to na koncu i dogoditi. Koliko sam upoznat, Fabian je bio pozvan da dođe igrati za Hrvatsku još za selekciju U17. Međutim, zvali su ga i u njemačku reprezentaciju, tako da su svi bili malo neodlučni - rekao je za SN Gračan.

Podsjetimo, Hrvatska je imala već dva neuspjela pokušaja u nagovaranju Benka da obuče kockice. Prvi 2015. godine kada se trebao priključiti U17 reprezentaciji uoči SP-a u Čileu, a potom i godinu dana kasnije kada je čak i HNS objavio da će Benko igrati za Hrvatsku.

OTAC FABIANA BENKA: 'Još je rano za priključivanje Hrvatskoj, moramo razmisliti'

No, ovoga puta čini se da bi sve trebalo napokon biti riješeno i Hrvatska će dobiti još jednog sjajnog mladog nogometaša. Riječ je o igraču koji se Bayernu priključio sa samo sedam godina te prošao nogometnu akademiju bavarskog diva. Na pripreme prve momčadi pozvao ga je Pep Guardiola, a primarno je ofenzivni veznjak. Može popuniti i obje krilne pozicije, igra lijevom nogom i za Njemačku U17 ima dva nastupa.

Cijeli razgovor s Gračanom pročitajte na stranicama Sportskih novosti.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • MarioRonjak 13.12.2017.

    Zvijezda?! Hahahahah. Samo nek igra za njemaćku.

  • 12.12.2017.

    Taj je zvjezda u Bayernu kao i Delač u Chelseu.

  • 12.12.2017.

    Divno ako ce igrati za Hrvatsku.Veliki je to talent ,a ovi idioti sta pisu da imamo boljih igraca ne bi se slozio sa time.Kao da smo mi velika nacija pa se mozemo razbacivat.Zapamtite kad cemo opet imati ovakvu ekipu kad se umirovi Modric i dr.

Komentiraj...
Vidi sve komentare