To je to što me zanima!

Trener Seung Ki: Hoćemo li na izlet ili po medalju!?

Korejac Hong Seung Ki stigao je u Hrvatsku 1998. Prvo je bio trener juniora, pa je radio u klubu u Karlovcu, a 2004. opet prelazi u repku
Vidi originalni članak

Simpatični korejski trener Hong Seung Ki sigao je iz Seula u Hrvatsku 1998. Hrvatski dobro razumije, ali ga teško govori, pa odmah na početku razgovora kaže: "Nemoj teško pitanje!“. Malo ga muče padeži, ali se trudio odgovarati na hrvatskom.
- Prvo sam bio trener u juniorska reprezentacija. Poslije radio klub iz Karlovca. Onda sam 2004. ponovno u reprezentaciji trener, juniori, juniorke i seniorke. U to je vrijeme Miet Filipović osvojila zlato na europsko prvenstvo.
Evo što je rekao svojim dvjema štićenicima, Martini Zubčić i Sandri Šarić, prije puta u Peking:
- Hoćemo li na izlet, ili ćemo osvojiti medalja!? Prije olimpijada rekao ako Martina prođe prvo kolo ja sam očekivao medalja.
Nije bio među najboljim borcima u Južnoj Koreji, domovini taekwondoa.
- Nisam bio u reprezentaciji, bio sam viša srednja klasa. Ali ja misli da uspješan natjecatelj nogometa ili neki drugi sport, ne može biti dobar trener. Uspiju jedan ili dva. Oni koji nisu bili najbolji više su motivirani kao treneri i stalno uče.
Hrvatski je, kaže, teško naučiti.
- Teško padanje i gramatike. Ovaj, teški padeži. Nisam išao u školu, samo mjesec dana. Osjećam da treba učiti, ali teško mi je.
U Hrvatsku je došao u aranžamu tadašnjeg predsjednika Saveza dr. Dalibora Krpana i pokojnog glavnog tajnika HOO-a Andrije Mijačike.
- Dogodi se. Ha-ha-ha. Tako došlo. Ljudi iz Saveza i pokojni Mijačika dogovorili s majstor taekwondo Li koji živi u Austrija da ja dođem.
U Zagrebu živi u Strojarskoj ulici.
- Iza Autobusni kolodvor. Taman. Ne treba auto.
Hong ima 35 godina, u Zagrebu je sa suprugom Korejkom i troje djece. Dvoje već pohađaju hrvatsku školu, a treći je vrtićki švrčo.
Svoju domovinu predstavlja ovako:
- Tamo ima Samsung, Hyundai, Kia, LG... Ima kvalitetna industrija brodova, kvalitetno željezo, a najkvalitetnije rade struju.

HONG NE ZNA HOĆE LI OSTATI U HRVATSKOJ

Trenera Honga plaća Hrvatski olimpijski odbor, baš kao i Joška Vlašića i Antu Kostelića, 20.000 kuna bruto,što je oko 11.700 neto, kaže vođa naše reprezentacije u Pekingu Dražen Mađarević.
- S Hongom imamo ugovor do kraja ovoga mjeseca. Pustio je već nekoliko probnih balona da bi htio otići, osobito ako osvoji olimpijsku medalju, u neku atraktivniju zemlju. Nije mu lako, jedino on zarađuje, žena mu ne radi, i kad plati stan, režiji ne ostane mu baš mnogo za njih petero – kaže Mađarević.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • nogometas05 22.08.2008.

    Lik je zbilja simpatican..samo da nasa vlada sad ne ispadne jadna i da covjeka ne nagradi posteno-jer to je zbilja zasluzio jer vidi se da se potpuno posvetio radu-ovo je i njegov veliki uspjeh!

  • brener 22.08.2008.

    simpa lik!

Komentiraj...
Vidi sve komentare