To je to što me zanima!

Tri Celticsa utrpala 83 koša, Šarić i Sixersi izgubili su prvu

Došli su odmorni u Boston, imali su nekoliko dana pauze više od Celticsa jer im nije trebalo sedam utakmica kao Bostonu da prođu prvu rundu. Ali na igri Šarića i suigrača to se nije vidjelo. Dario 12 koševa, trica 0-4...
Vidi originalni članak

Očekivalo se da bi dominantnu trojku, pogotovo pod košem u ovoj seriji trebala imati Philadelphia, s fantastičnim Joelom Embiidom, našim Darijem Šarićem i Benom Simmonsom, playmakerom od 208 centimetara, ali u prvoj utakmici druge runde NBA playoffa 'veliku trojku' imao je Boston i unatoč svim problemima s ozljedama lako slavio 117-101.

Centar Al Horford ubacio je 26 koševa - pogodio je i dvije trice - uz šut iz igre 10 od 12, Jayson Tatum dodao je 28, a omaleni Terry Rozier pogodio sedam trica iz devet pokušaja za 29 koševa. Njih trojica skupa - 83 koša!

S tim da 31-godišnji Horford igra u nevjerojatnoj formi: u odlučujućoj, sedmoj utakmici protiv Milwaukeeja šutirao je 13-17 iz igre, nestvarnih 76,5 posto. A ovaj put bio je još precizniji - 83,3 posto! Čak 17 trica od 35 pokušaja ubacili su "zeleni" i Philadelphia nije imala nikakve šanse iako je u utakmicu ušla kao lagani favorit. 

Dario Šarić borio se pod košem i statistički njegov učinak ne izgleda loše: 12 koševa, 7 skokova i 4 asistencije. Ali promašio je sve četiri trice i tu je bio ključ - sve četiri promašio je i Covington, sve tri Ilyasova, a Sixersi su šutirali samo 5/26 za tricu. Zbilja mizerno za momčad koja u svojim redovima ima inače ubojite šutere poput JJ Redicka (20 koševa, trica 2/7) ili Marca Belinellija (11 koševa, trica 1/2). 

Jedino su Joel Embiid s 31 košem i 13 skokova te Ben Simmons s 18 koševa odigrali nešto, a to je očito premalo za momčad Brada Stevensa i njihovu izvrsnu obranu. 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • 01.05.2018.

    nisu imali šanse

  • wwww 01.05.2018.

    76-ers imaju potencijel i imaju širinu ali po meni ovaj njihov trener nije dorastao da vodi velike utakmice.Celticsi igraju čudesnu obranu,pokretljivu i agresivnu i ne dozvoljavaju da im protivnik daje lake poene a osim toga noćas su bili izrazito napadački učinkoviti tako da 76-ersi ništa nije drugo preostalo nego da iz "Gardena"izađu pognute glave.76-rsi moraju nametnuti svoj ritam ako žele da dobiju iduću utakmicu u suprotnom Celticsi će opet tražiti utakmicu na manji broj poena jer tu vide svoju šansu a i ne vjerujem da mogu ovako biti napadački raspoloženi kao u ovoj prvoj utakmici i tako iznenaditi 76-ere u svakom segmentu..

  • prcko vitamincic 01.05.2018.

    Teško da možeš dobiti momčad koja ubaci 17 trica uz skoro 50% učinka.

Komentiraj...
Vidi sve komentare