To je to što me zanima!

Triput rušila 194 cm: Blankin prvi poraz u Dijamantnoj ligi

U New Yorku je Splićanka nastupila deseti put na mitingu Dijamantne lige. Nakon devet pobjeda upisala je prvi poraz. Neraspoložena Blanka tri puta je rušila 194 cm
Vidi originalni članak

Hrvatskoj skakačici u vis Blanki Vlašić preskočenih 190 centimetra nije bilo dovoljno za pobjedu na šestom po redu atletskom mitingu ovogodišnje Dijamantne lige u New Yorku, gdje je nastupila prvi put...

Bolja od hrvatske atletičarke bila je Šveđanka Emma Green Tregaro, lani srebrna na Europskom prvenstvu u Barceloni, koja je iz drugog pokušaja preskočila ljestvicu na visini od 194 centimetra, na kojoj je neraspoložena Blanka tri puta rušila.

Green je natjecanje završila rušivši tri puta na 197 centimetara.

Natjecanje se u New Yorku održalo po kišovitom vremenu, na mokrome zaletištu. Temperatura zraka bila je samo 16 Celzijevih stupnjeva.

Blanka je u Americi ostvarila svoj najlošiji ovosezonski rezultat. U Šangaju je pri svom otvaranju sezone preskočila 194, u Rimu 195, a prošlog tjedna u Rabatu 197 centimetara. Prva dva mitinga bila su iz kategorije Dijamantne lige.

U New Yorku je 27-godišnja Splićanka nastupila deseti put na mitingu Dijamantne lige. Nakon devet pobjeda upisala je prvi poraz.

Treće mjesto pripalo je u subotu Jamajčanki Sheree Francis, koja je svladala visinu od 182 centimetra.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • user_89711 16.06.2011.

    Ma sve to stoji, kapa dolje svjetska prvakinja i ja iz ove fotelje baš i nisam kompetentan o tom. Ali čini mi se da bi ipak to moglo bolje. Pa pogledajte tu njenu konkurenciju i da ona pored njih ne može preskočiti 2 metra. Ko joj je konkurencija, ja im imena ni neznam. Možda da i ima bolje suparnice možda bi je i potakli na bolje skokove ovako joj smeta, kiša, staza, vrime, ako neko podrigne u publici, Ajde Blanka sama si, skači bar protiv sebe i sruši taj rekord ti to možeš.

  • user_82098 12.06.2011.

    bilo je i vrijeme,samo postoji jedan problem sada kada bi trebalo ove godine dodjeliti nagradu za trenera god. gos.Vlašiću ona če izgubiti na par mitinga

  • barbaboro 12.06.2011.

    Nema veze Blanka, samo dalje naprijed! Neka ovo bude usputna postaja k najvažnijem cilju: Olimpijskim igrama u Londonu iduće godine. Ni mitinzi, ni Svjetsko prvenstvo, ni dijamanti... ništa nije važno Važne su jedino Olimpijske igre, i, nadamo se, zlatna olimpijska medalja, to je ono jedino bitno, s tim se ulazi u povijest, u besmrtnost. Sretno Blanka!

Komentiraj...
Vidi sve komentare