To je to što me zanima!

'Trofej Tomislav Ivić' dobivat će najbolji treneri Prve HNL

Poseban žiri, sastavljen od novinara, predstavnika oba splitska prvoligaša, te bivših izbornika hrvatske nogometne reprezentacije, odlučivat će o dobitniku trofeja
Vidi originalni članak

U povodu prve godišnjice smrti legendarnog hrvatskog nogometnog trenera Tomislava Ivića, Hrvatski zbor sportskih novinara - sekcija Split, u suradnji s prvoligaškim nogometnim klubovima Hajdukom i Splitom, te pod pokroviteljstvom Splitsko-dalmatinske županije, ustanovila je nagradu 'Trofej Tomislav Ivić', kojim će se u budućnosti nagrađivati najboljeg trenera Prve HNL.

- Pokretanjem akcije želimo očuvati sjećanje na najtrofejnijeg hrvatskog nogometnog trenera. Poseban žiri, sastavljen od novinara, predstavnika oba splitska prvoligaša, te bivših izbornika hrvatske nogometne reprezentacije, odlučivat će o dobitniku Trofeja - kažu Zboru sportskih novinara.

Osim postignutih rezultata tijekom sezone, važan kriterij za kandidate bit će doprinos napretku nogometne igre i afirmacija mladih igrača, a 'Trofej Tomislav Ivić' prvoligaški treneri mogu zaslužiti i više puta tijekom karijere, ovisno o postignutim rezultatima.

Nagrađeni će dobiti skulpturu, koju će osmisliti i izraditi jedan od najistaknutijih hrvatskih kipara Kažimir Hraste, dopisni član HAZU-a. Uoči početka prvenstva Hrvatski zbor sportskih novinara – sekcija Split objavit će sastav žirija, koji će se mijenjati svake sezone.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • vozač25 24.06.2012.

    barba ivan je najbolji hrvatski trener u povijesti kad se samo sjetim njegovih komentara prije utakmica lige prvaka uvjek je sve točno prognoziro kako će koji igrač igrat,gdije će bit najviše prilika za napast i tako to uvjek je sve znao objasnit do detalja i to je bilo uvjek točno svaka čast majstore R.I.P

  • ReggochOch 24.06.2012.

    Samo ću nadodati da to najveći trener taktičar u povjesti nogometa. Uvjek je ima tri,četri varijante ili formacije za tijek utakmice. Ovi današnji treneri kada imaju loš rezultat mjenjaju igrače....nisu igrači krivi, kriva je taktika...

  • NIAGARA 24.06.2012.

    Bilo bi mnogo bolje da se niste sjetili osmisliti ovaj "trofej". Po meni nitko ne zasluzuje, a teško da ce i zaslužiti dobiti trofej Tomislava Ivica. Nema danas dobrog trenera, nema danas ni nogometa i dok klubovima i nogometom vlada mafija ovaj trofej ce biti samo ponizavanje jednog velikog vizionara, jednog covika koji je živio nogomet.

Komentiraj...
Vidi sve komentare