To je to što me zanima!

Trofejni Lino: Nama je mjesto tamo gdje se dijele medalje...

DEČKI, SKUPITE SNAGU U sličnoj smo situaciji bili i kad sam ja bio izbornik 2007., moramo naći snagu, kaže Lino Červar uoči naše utakmice s Njemačkom
Vidi originalni članak

Njemačka je protiv Katara odigrala najlošiju utakmicu na prvenstvu, ali treba imati na umu i da je bilo dosta ‘navlačenja’ za Katar, kaže nam Lino Červar, koji ne propušta nijednu bitnu utakmicu SP-a.

Nijemci su se, kao i mi, već vidjeli u borbi za medalju, a sad im preostaje borba za Olimpijske igre u Riju.

- Onaj tko se bolje mentalno pripremi za ovu utakmicu, pobijedit će. Bio sam u sličnoj situaciji u Njemačkoj 2007. godine. Nakon što smo ispali od Francuske u četvrtfinalu, svi su mislili da ćemo se raspasti, a mi smo onda razbili Španjolsku i Rusiju. I sad u reprezentaciji ima nekoliko igrača koji su igrali tad. Dečki, skupite snagu i pobijedite, ulog je velik, moramo u Rio - poručuje legendarni hrvatski trener.

Vratio se nakratko i na utakmicu protiv Poljske.

- Kao da nam Brazil nije bio dovoljna opomena. Izgleda da smo pravili račun bez krčmara, da smo se već vidjeli u polufinalu - rekao je Červar i nastavio:

- Je li ovo neuspjeh? Reći ću samo to da je Hrvatska rukometna velesila i mjesto joj je tamo gdje se dijele medalje.

Nije naš trofejni izbornik bio prekritičan prema svojem nasljedniku, barem zasad. Vratio se Lino Červar za kraj još jedanput na današnju utakmicu.

- Nijemci su jaki u tranziciji. Imaju sjajna krila i jako su opasni iz kontre. Protiv Poljske smo se zabijali u sredinu, opet ću reći da to ne smijemo raditi u ovim susretima. 

Idi na 24sata

Komentari 62

  • antebilokapic 31.01.2015.

    lino samo se ti vrati ja mislin da bi ti brzo osvojijo s ovon ekipon zlato momci su dobri ali po mom nešto tu neštima

  • Ivica Jakić Cule 30.01.2015.

    ovo nije neuspjeh...već katastrofa gospodine goluža...odlazi nemaš pojma ...katarci imaju pare kupe cijelu ekipu i trenera ,a mi ne mozemo platiti nekog pravog trenera koji se razumije u svoj posao...sa onim trenerom iz katra(riviera) lagano bi sve pobjedili sa ovim igračima kojim imamo plus neki nepozvani...pregazili bi sve ko plitak potok...

  • prajdali 30.01.2015.

    A zašto se Gobac i Goluža ne bi malo odmorili od reprezentativnog rukometa.Neka se vrati Červar,dajmo šansu Baliću,Metličiću i Smajilagiću.Trebaju nam nove snage.

Komentiraj...
Vidi sve komentare