To je to što me zanima!

'Trpaju' Zvezdine dečke, igraju u muškoj ligi, cijeni ih i Lovren

'Curice ne znaju igrati nogomet' čista je laž, a djevojčice iz NK ŠN Maksimir to potvrđuju. Pobjednice međunarodnih turnira, igračice u muškoj konkurenciji, proparale su i mrežu Crvene zvezde...
Vidi originalni članak

Nemaju konkurencije među curama pa su im odredili da igraju s dečkima. No, cure iz Maksimira nemaju s tim problema, dapače, pomažu muškim ekipama zabijati golove, a u ligi među muškim klubovima, na prvom mjestu tablice su one - Vučice s Maksimira. 

'Vučica' zabila dečkima Crvene zvezde

Budući da ženski nogomet u hrvatskoj još uvijek nije pretjerano razvijen, ne postoji ženska liga u sklopu ZNS-a pa djevojčice se natječu s dečkima. Četiri djevojčice ove škole igraju za muške momčadi i ondje imaju itekako bitnu ulogu. Tako je Petra Balabanić (9) zabila golčinu iz voleja muškoj ekipi Crvene zvezde na turniru u Sloveniji (nap.a. dres s brojem 18). Utakmica je nažalost završila remijem, ali Petri će ovaj pogodak zasigurno ostati u lijepom  sjećanju jer je ona zapravo igrala također za mušku momčad.

Inače, na tom su turniru sudjelovali i 'klinci' Dinama, Hajduka, Rijeke, Olimpije, Partizana i drugih poznatih klubova s ovih prostora. Nažalost, Vučicama je na put stao splitski klub, a na turniru je na kraju slavila momčad Dinama.

Klara Štefanek (12) sudjelovala je na kampu u organizaciji New York City FC.  te osvojila City Challenge Winner award, dok je Lorena Tomašić (10) proglašena najboljom igračicom međunarodnog turnira.

-  Imale smo djevojčice koje su bile dvije, a neke i tri godine mlađe od ostalih. To je bila konkurencija za 2007. godište, a mi smo igrale čak i s  2010. - govori nam trenerica "Vučica", Damjana Goluža. 

Cijeni ih i Dejan Lovren

Hrvatski nogometaš i trenutačni igrač Liverpoola, Dejan Lovren, također prati rad Vučica. Na kraju posljednje sezone posjetio ih je i proveo dan s njima zaigravši  nogomet kako bi im pokazao koliko je truda potrebno za postizanje velikih rezultata. 

Na međunarodnim turnirima bore se s dečkima

Osim što sudjeluju, naše Vučice postižu i značajne rezultate kako na nacionalnim tako i na međunarodnim natjecanjima.

- Među svim osvojenim peharima i medaljama nama su ipak najdraži 4.mjesto na međunarodnom turniru u Beču gdje smo kao jedina ženska ekipa nastupile u konkurenciji dječaka iz čak 5 zemalja te osvajanje je međunarodnog turnira za djevojčice uz potpunu dominaciju, stopostotni učinak te gol razliku 17-1 - hvali trenerica svoje djevojčice.

Na travnjacima škole nogometa Maksimir trenutno igraju tri grupe djevojčica koje broje oko 40 polaznica, a raspon godina kreće se od 4 godine do 12.  Na posljednjem sastanku sa Zagrebačkim  nogometnim savezom stiglo im je i priznanje uz riječi pohvale kako je njihov projekt ženskog nogometa i ženske akademije svijetla točka ženskog nogometa u Gradu Zagrebu i cijeloj Hrvatskoj.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Hrvat1979 02.12.2019.

    Trpaj zvezdu, bravo cure, nist cudno za Hrvate i Hrvatice 💪💪💪💪💪!

  • It's kišing 02.12.2019.

    Sjećam se jednom na tjelesnom, falila 2 dečka i onda profa ubacio 2 cure u protivničku ekipu... Naravno da je ta ekipa s curama pobijedila, jer nitko od nas nije imao srca uklizat ženskoj ili pucat prema golu (jer je jedna od njih branila)... Tako da, razumijem ove dečke koji igraju protiv tih curica, vjerojatno im puste...

  • 02.12.2019.

    Bravo cure

Komentiraj...
Vidi sve komentare