To je to što me zanima!

Tsitsipas u suzama dočekao kraj: Izbacio sam Rafu Nadala

Samo dva tjedna prije Roland Garrosa, gdje ide po 12 titulu, Rafa Nadal ispao je u polufinalu ATP Madrida od Grka Stefanosa Tsitsipasa 6-4 2-6 6-3. A na tribinama je Feliciano Lopez predstavio prelijepu zaručnicu
Vidi originalni članak

Za početak, da znate o kakvom je tenisaču riječ. Stefanos Tsitsipas je u posljednjih 10 mjeseci pobijedio  Novaka Đokovića, Rogera Federera i Rafaela Nadala. No pobjeda protiv potonjeg bila je nešto senzacionalno. U prethodna tri susreta protiv Nadala Tsitsipas nije osvojio ništa. Baš ništa. Niti jedan set. Na njihovom posljednjem meču na Australian Openu, posljednji set je završio 6-0. 

Jednom su se sastali i na zemlji, a ni tada Grk nije imao previše šanse. Završilo je 6-2, 6-1.  Uglavnom, trebao je to biti lagan zalogaj za Nadala, tim više jer igra pred svojom publikom, do vrha ispunjena dvorana cijeli je susret igrala s Nadalom. Prvi set dobio je Grk 6-4, a kad je Nadal u drugom povikao "Vamos" i dobio 6-2, cijela dvorana je 'eksplodirala'.

U tim trenucima Nadal je izgledao kao tenisač koji može izgubiti jedino ako ostane bez reketa. U tim trenucima, to će vam dobro oslikati, tečaj na pobjedu Nadala bio je 1-10, na Tsitsipasa - 12! U tim trenucima, morate biti jako čvrsti u glavi i prilično neustrašivi da pobijedite Nadala u njegovoj dvorani, pred njegovim navijačima, i to nakon što vas je pomeo 6-2. 

- Morao sam pokazati mentalnu disciplinu. Znao sam da u tim trenucima moram iskoristiti svaki poen, svaku situaciju koju mi Rafa pokloni jer je on takav tenisač da ne daruje puno - rekao je Tsitsipas

U trećem setu vodio je 3-2 i servirao. No Nadal je imao 15-40. Dvije break lopte. Cijela dvorana ponovno je ustala i zagrmila. I tu je opet Tsitsipas bio na teškom ispitu. A onda prvo forhend winner, pa izlazak na mrežu, pa opet forhend i na kraju je očistio crtu za četiri poena u nizu i vodstvo 4-2. Tu se vidjelo koliko je Grk jak, tu se vidjelo da je Nadal u strahu. Imao je Tsitsipas i 5-2 i servirao za meč. No Nadal mu je uzeo servis, bilo je 5-3 i opet dvorana na nogama. Može li se Rafa vratiti?

Nažalost po njih, nije mogao. Tsitsipas mu je opet uzeo servis, treći u setu. A trebali biste zaista dobro razmisliti da se sjetite kad je Nadal posljednji put izgubio tri servisa u setu. Na zemlji. U Španjolskoj. Osvajač 17 Grand Slam turnira morao se nakloniti 20-godišnjem Grku. Uistinu, bila je to njegova večer. 

A na tribinama je bio i veliki zavodnik Feliciano Lopez, koji se pojavio sa zaručnicom Sandrom Gagom.

 

Idi na 24sata

Komentari 31

  • fantom na bickilu 12.05.2019.

    Jedina sansa Nadalu da se Federeru približi na "samo" 2 gran slam turnira je da preskoči Rim,lagano se nadopingira i moli Boga da mu u Parizu ne naleti Nole u nadahnutom izdanju....

  • 12.05.2019.

    Sok i vjeverica.

  • Mthesecond 12.05.2019.

    Cini se da lagano stize smjena generacija (mada ti novi decki nikad nece biti poput Rafe,Djokovica,I Fedexa,nece ih rezultatski nadmasiti,ni blizu im nece doci) Cicipas vec kuca na vrata,bit ce solidan igrac..Moze dobiti I Djokovica ali mislim da ce ga Djokovic dobiti na iskustvo,na mentalnu snagu..

Komentiraj...
Vidi sve komentare