To je to što me zanima!

Tu je problem: Michaelu Schumacheru se topi bolid

Njemački Bild donosi zanimljivu priču o momčadi Mercedes GP-a u Formuli 1. Navodno se bolid koji vozi Michael Schumacher topi u vožnji...
Vidi originalni članak

Ne razumijem zašto nisam brži. Isprobali smo već puno različitih stvari, ali ništa ne pali, rekao je uoči Budimpešte i Velike nagrade Mađarske vozač Mercedes GP-a Michael Schumacher.
Njemački Bild donosi priču da se Schumacherov bolid topi. Nijemac ponavlja da mu bolid ne odgovara i da su svi ostali brži.
Schumacherov bolid razvija 600 Celzijevih stupnjeva temperturu koja ide u podvozje. Stvara se vakuum koji bolidu koristi za čvršće prijanjanje na stazi. Problem je što je podvozje bolida od karbona koji toplinu zadržava, a pod visokim temperaturama i topi. Ovim su se u Mercedes GP-u prvi put poslužili u Hockenheimu i sve je krenulo krivo. Navodno su u timu koristili premalo specijalnog materijala Pyrosic (tvore ga staklo, keramika, smola..., a proizvodi tvrtka Pyromeral) koji bi trebao štititi donju stranu bolida. Budući da nije, talio je njegove topljive dijelove.
- Bolid je krajem utrke izgledao drugačije nego na njenom početku - potvrđuje Schumacher.
Na velikoj nagradi Mađarske ipak će odustati od tog eksperimenta pa možda Schumi bude malo brži.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Zeljk0 01.08.2010.

    neka mu daju traktor i plug i 20 hektara zemlje nek obrađuje i bude koristan !!

  • mario66617 01.08.2010.

    šupakher je i danas dokazao na čemu je izgradio karijeru...šugavac...a kakav je čovjek takav je i sportaš...koliki je popis njegovih uspjeha toliki je i popis njegovih nesportskih poteza koji nemaju veze sa mozgom a kamoli sportom...dok je vozio ferari to mu se dobrano toleriralo...sad je upravo tamo gdje mu je mjesto...nekad bod, nekad ni bod..to je pravi mihael šupakher...gnjida od čovjeka..

  • njonjo 01.08.2010.

    Blago budalama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare