To je to što me zanima!

Tucak nakon besane noći: Ovoj Hrvatskoj mnogi nisu vjerovali

Odmah nakon osvajanja naslova europskog prvaka, sa suzama u očima, Ivica Tucak rekao je kako mu je to najvažnija pobjeda u životu. Sada je iznio zašto to misli, a ističe nove dečke u koje su mnogi sumnjali
Vidi originalni članak

Iza hrvatskih vaterpolista je noć bez sna. Slavilo se do sitnih sati, a kako i ne bi. Dan nakon što je hrvatska vaterpolska reprezentacija po drugi put poslije trijumfa u Zagrebu 2010. osvojila naslov Europskog prvaka dojmovi se još nisu slegli.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Nije bila prospavana noć, slavili smo, bili smo svi zajedno. Igrači, stožer i ljudi iz Saveza, bilo je lijepo, onako se i treba proslaviti među najbližima. Polako se dojmovi spuštaju, ali moram biti iskren, nisam do kraja svjestan svega što smo napravili u Splitu - rekao je izbornik Barakuda Ivica Tucak za HRT.

Tucak je na klupi reprezentacije zlatom u Splitu stigao do 14. medalje čime je postao najtrofejniji hrvatski vaterpolski izbornik. Na papiru uspješniji i od Ratka Rudića.

I premda je osvojio naslov Svjetskog prvaka, premda je Barakude vodio do srebra na Olimpijskim igrama, Tucak je rekao kako mu je naslov europskog prvaka najvažniji uspjeh u životu.

- Stojim iza te izjave. Više je razloga zbog kojih je ova medalja posebna. Prvenstveni razlog je taj što smo nakon Olimpijskih igara išli u potpunu promjenu reprezentacije. Ovo je nova Hrvatska kojoj mnogi nisu vjerovali. Dva velika rezultata smo napravili odmah u prvoj godini, četvrto mjesto na svijetu i zlato u Splitu - rekao je izbornik, koji je nakon slavlja protiv Mađara u Spaladium Areni pustio suzu, a onda se i proveselio s bivšom hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović.

POGLEDAJTE ČESTITKU VIDEO Kolinda izgrlila i izljubila Tucka nakon osvojenog zlata

- Bilo je puno skepsi i pitanja oko igrača i koncepcija, no ja sam vjerovao da je ovo najbolji i jedini put za Hrvatsku. Drugi razlog je ambijent igranja u Splitu. S 52 godine života prošao sam mnoge sportske događaje, ali ne pamtim da je nešto ovakvo viđeno. Ovakvo navijanje i bodrenje. Na početku je bio i grč zbog toga, ali iz utakmice u utakmicu smo rasli. Zbog tih razloga ova medalja mi je posebno draga - zaključio je Ivica Tucak.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • a.u.p.m 12.09.2022.

    Nema kruha dok Tucak vodi. Nismo mi toliko dobri koliko su drugi bili loši. Pokazao je on puno puta koliko je loš.

  • David1Prometheus 12.09.2022.

    Ovaj tucak je takav demagog..nizao je debakle s vrh ekipom dok su stariji bili tu i jokovic i sukno prije ispadao je u polufinalu znaci bilo je tu redovito 3 ili 4 mjesto..a vaterpolo igra ozbiljno 8 ekipa i ak si cetvrti znaci 50 % rezultat si napravio znaci prosjek..te p.mozes prodavat onima koji neprate sport al frajer je grobar naseg v...kak ga nije stid nakon jednog prvensta koje kuci jos igramo i uz obilatu pomoc sudaca i protiv grcke i italije se dizat..TUCAK OSVOJI ZLATO U PARIZU NA OI ONDA SE DIZI to je jedino bitno u svijetu oi al znamo da cemo tamo drvenu medalju osvojit.

  • kojiznam 12.09.2022.

    GosponTucak nikad ti nebi titulu sa tvojim igracima osvojio, da se nije igralo u hrvatskoj, to nek ti bude jasno  a i mislim da  ti je sve jasno 

Komentiraj...
Vidi sve komentare