To je to što me zanima!

Tucak opleo po sucima: Bila je borba za život! Zahvalio sam im

Ne volim komentirati suđenje i nikada neću, ali ovakav omjer faulova, dopuštanje ovako grube igre u kojoj Japanci "kidaju" glavu i to im se dopušta..., rekao je hrvatski izbornik
Vidi originalni članak

Ispoštovali smo one dogovore samo na početku, dok smo bili "friški". Onda je nekoliko pogrešnih pasova, kontranapada Japana i još neke stvari , unijelo nervozu u našu igru. Ipak, dobro da je bila i takva, stresna utakmica, da smo ju pošteno odradili, iako..., rekao je izbornik Hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak nakon što su njegovi izabranici pobijedili Japan 21-13 i izborili osminu finala Svjetskog prvenstva u Mađarskoj pa dodao:

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ne volim komentirati suđenje i nikada neću, ali ovakav omjer faulova, dopuštanje ovako grube igre u kojoj Japanci "kidaju" glavu i to im se dopušta... To je bila borba za život. Mi, koji bježimo od lopte samo da ne bi bilo faulova, da s ovoliko osobnih završimo. To me uistinu ne ostavlja ravnodušnim. Rekao sam jednom od dvojice sudaca da im se zahvaljujem baš.

Toni Popadić odradio je lavovsku utakmicu. U prvom dijelu obrana nije bila na razini, a nije niti naš prvi golman Marko Bijač. Pa je Tucak napravio promjenu na golu početkom drugog poluvremena i - pogodio. Hrvatska je počela igrati kako se Popadić razbranio.

-  Čestitam suigračima na pobjedi. Ovo nikako nije bila lagana utakmica, nezgodan suparnik. Mislim da su Grci imali čak i malu sreću ili prednost što su se spremali s njima. Nama su velika nepoznanica jer osim Inabe ne znam igra li itko u Europi. Teško ih je "snimiti", vidjeti, a igraju specifičan vaterpolo. Sve suprotno od onog na što smo mi naviknuli. U prvom poluvremenu nismo imali ni sreće, malo su ih i suci "pogurali" pa je to završilo onako kako je izgledalo. Ali, mi smo zaista od početka rekli da idemo pobijediti, pa ako stignemo još k tomu i stići onih 12 razlike.

BARAKUDE U OSMINI FINALA Nije bio kabuki, ali, srećom, ni harakiri. Idemo težim putem, preko opasne družine pa Srbije!

Odličnu utakmicu odigrao je Ivan Krapić. Lomio je suparnike pred golom, hrvao se i zabio nekoliko fantastičnih golova (pet ukupno).

- Prve dvije akcije su nam bile jedino dobro što smo odigrali u prvom poluvremenu. Nismo se nikako uspjeli prilagoditi na njihovu igru, odvojiti dvije linije napada što smo dogovarali i sami sebi smo napravili probleme. "Curilo" je sa svih strana. Drugi dio je već bio puno bolji, kada smo stekli prednost od gola-dva, pretvorilo se u laganu utakmicu za nas. Ostaje malo žal, ali ništa... Gledamo prema sljedećem suparniku, osmina finala i naravno idemo to pobijediti.

Konstantin Harkov dao je velik doprinos. Zabio je također pet komada, no imao i par sjajnih asistencija.

- Fizički zahtjevna utakmica. Čudni su, idu preko glave. Mislim, znali smo što oni rade, ne mogu reći da nismo bili spremni. Šteta lošeg početka, a onda smo došli na svoje.

Za kraj je govorio i Marko Žuvela.

- Tražili smo plus 12, ušli smo odlično s 2-0 i mislili smo stvarno da možemo zamišljeno učiniti, ali ušli smo u neki njihov ritam. Gubili smo lopte u toj nekoj od njih nametnutoj grčevitoj borbi, plus plivanje preko glave u kontru. Dobivali smo i glupa isključenja, ali kasnije kada smo se pribrali, pokazali smo da smo klasa više.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • čovik-s-juga 25.06.2022.

    Tucak se skroz pogubio

  • Ivan Spahić 25.06.2022.

    Tucak je u pravu,gledao sam cijelu utakmicu i stvarno je sramota šta su nam radili Španjolski sudci......

  • Tvrtkomotkić 25.06.2022.

    Vrijeme je za promjene, nema sa tobom medalja

Komentiraj...
Vidi sve komentare