Obavijesti

Sport

Komentari 3

Tucak opleo po sucima: Bila je borba za život! Zahvalio sam im

Tucak opleo po sucima: Bila je borba za život! Zahvalio sam im

Ne volim komentirati suđenje i nikada neću, ali ovakav omjer faulova, dopuštanje ovako grube igre u kojoj Japanci "kidaju" glavu i to im se dopušta..., rekao je hrvatski izbornik

VIDEO

Ispoštovali smo one dogovore samo na početku, dok smo bili "friški". Onda je nekoliko pogrešnih pasova, kontranapada Japana i još neke stvari , unijelo nervozu u našu igru. Ipak, dobro da je bila i takva, stresna utakmica, da smo ju pošteno odradili, iako..., rekao je izbornik Hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak nakon što su njegovi izabranici pobijedili Japan 21-13 i izborili osminu finala Svjetskog prvenstva u Mađarskoj pa dodao:

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

'Barakude' slave odlazak u Tokio 00:51

- Ne volim komentirati suđenje i nikada neću, ali ovakav omjer faulova, dopuštanje ovako grube igre u kojoj Japanci "kidaju" glavu i to im se dopušta... To je bila borba za život. Mi, koji bježimo od lopte samo da ne bi bilo faulova, da s ovoliko osobnih završimo. To me uistinu ne ostavlja ravnodušnim. Rekao sam jednom od dvojice sudaca da im se zahvaljujem baš.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Toni Popadić odradio je lavovsku utakmicu. U prvom dijelu obrana nije bila na razini, a nije niti naš prvi golman Marko Bijač. Pa je Tucak napravio promjenu na golu početkom drugog poluvremena i - pogodio. Hrvatska je počela igrati kako se Popadić razbranio.

-  Čestitam suigračima na pobjedi. Ovo nikako nije bila lagana utakmica, nezgodan suparnik. Mislim da su Grci imali čak i malu sreću ili prednost što su se spremali s njima. Nama su velika nepoznanica jer osim Inabe ne znam igra li itko u Europi. Teško ih je "snimiti", vidjeti, a igraju specifičan vaterpolo. Sve suprotno od onog na što smo mi naviknuli. U prvom poluvremenu nismo imali ni sreće, malo su ih i suci "pogurali" pa je to završilo onako kako je izgledalo. Ali, mi smo zaista od početka rekli da idemo pobijediti, pa ako stignemo još k tomu i stići onih 12 razlike.

Nije bio kabuki, ali, srećom, ni harakiri. Idemo težim putem, preko opasne družine pa Srbije!
Nije bio kabuki, ali, srećom, ni harakiri. Idemo težim putem, preko opasne družine pa Srbije!

Odličnu utakmicu odigrao je Ivan Krapić. Lomio je suparnike pred golom, hrvao se i zabio nekoliko fantastičnih golova (pet ukupno).

- Prve dvije akcije su nam bile jedino dobro što smo odigrali u prvom poluvremenu. Nismo se nikako uspjeli prilagoditi na njihovu igru, odvojiti dvije linije napada što smo dogovarali i sami sebi smo napravili probleme. "Curilo" je sa svih strana. Drugi dio je već bio puno bolji, kada smo stekli prednost od gola-dva, pretvorilo se u laganu utakmicu za nas. Ostaje malo žal, ali ništa... Gledamo prema sljedećem suparniku, osmina finala i naravno idemo to pobijediti.

Konstantin Harkov dao je velik doprinos. Zabio je također pet komada, no imao i par sjajnih asistencija.

- Fizički zahtjevna utakmica. Čudni su, idu preko glave. Mislim, znali smo što oni rade, ne mogu reći da nismo bili spremni. Šteta lošeg početka, a onda smo došli na svoje.

Za kraj je govorio i Marko Žuvela.

- Tražili smo plus 12, ušli smo odlično s 2-0 i mislili smo stvarno da možemo zamišljeno učiniti, ali ušli smo u neki njihov ritam. Gubili smo lopte u toj nekoj od njih nametnutoj grčevitoj borbi, plus plivanje preko glave u kontru. Dobivali smo i glupa isključenja, ali kasnije kada smo se pribrali, pokazali smo da smo klasa više.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...