To je to što me zanima!

Tuchel: Real je veliki izazov, Simeone: Divim se Guardioli

Jedan od najzanimljiviji parova je okršaj Chelseaja i najtrofejnijeg europskog kluba Reala .City će igrati protiv Atletica. Villarreal čeka okršaj protiv Bayerna, dok će Benfica igrati protiv Liverpoola
Vidi originalni članak

U sjedištu Europske nogometne federacije (UEFA) u Nyonu održan je ždrijeb četvrtfinala i polufinala Lige prvaka.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Svakako jedan od najzanimljiviji parova bit će okršaj aktualnog europskog prvaka Chelsea i najtrofejnijeg europskog kluba Real Madrida. Bit će to okršaj Matea Kovačića s jedne i Luke Modrića s druge strane.

"Bluesi" i "Kraljevski klub" su lani igrali u polufinalu, a londonski klub je slavio sa 3-1 (1-1, 2-0).

- Ispred nas je težak izazov, posebno što je uzvrat u Madridu. Znamo tko je s druge strane, bit će to težak izazov - kazao je trener europskog prvaka Thomas Tuchel.

Njemački stručnjak se osvrnuo i na mogućnost da se utakmica zbog sankcija pod kojima se nalazi Chelsea, igra pred praznim tribinama Stamford Bridgea.

- Bio bi to veliki nedostatak. Ovo je igra za gledatelje. Utakmica se može promijeniti s gledateljima, pa se nadamo da ćemo pronaći rješenje - dodao je.

Legendarni Realov napadač, a sada direktor Emilio Butragueno kazao je kako "svi znamo tko je Chelsea".

- Svi znamo tko je Chelsea, pobijedili su prošle godine kada smo igrali s njima. Fizički su vrlo čvrsta momčad, vrlo ujedinjeni, bit će težak rival -  rekao je Butragueno.

- Uzvrat će biti na Santiago Bernabeuu, to može biti prednost, ali samo ako u Londonu ostvarimo dobar rezultat što nam mora biti prvi cilj.

Njemačkog velikana Bayern očekuje ogled protiv Villarreala koji je u osmini finala iznenađujuće izbacio Juventus.

- Villarreal je branitelj naslova Europske lige. Imaju vrlo iskusnog trenera i momčad imaju jasno definiran stil igre. Pobijediti Juventus 3-0 nije lak podvig. Želimo proći dalje, ali to ćemo morati pokazati na terenu -  kazao je Bayernov trener Julian Nagelsmann.

- Dobro da sam gledao utakmicu u srijedu -  kazao je sa smiješkom Thomas Muller.

- Morat ćemo se boriti za ulazak u polufinale u svakoj sekundi obje utakmice - dodao je napadač bavarskog sastava.

Manchester City i Atletico Madrid će prvi put igrati međusobno, no Pep Guardiola i Diego Simeone stajali su na suprotnim stranama u Ligi prvaka. Prije šest godina Atletico je izborio finale izbacivši Pepeov Bayernov.

Simeone je na konferenciji za medije izrazio divljenje svom kolegi na suprotnoj strani.

- S moje strane postoji veliko divljenje prema Guardioli i njegovom radu u Cityju posljednjih godina. On to pokazuje utakmicu za utakmicom. Bit će vremena za najavu utakmice, sada je ispred nas Rayo Vallecano - poručio je Simeone.

- City je jedan od favorita natjecanja. Prošle sezone bili su vrlo blizu osvajanja Lige prvaka. Imaju sjajnog trenera i igrače i igraju sjajan nogomet, međutim siguran sam da će naš trener smisliti dobar plan - dodao je Atleticov kapetan Koke.

Benficu, nakon što je izbacila Ajax, očekuje još teži ispit, engleski velikan Liverpool.

- Bio je to težak ždrijeb, izazovan za nas.Liverpool je iznimno snažna momčad. Imaju igrače na visokoj razini, a najopasniji su u napadu - kazao je Benficin direktor Luisao.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • josipban83 18.03.2022.

    Bayern će biti prvak

  • NIKE 18.03.2022.

    Štimaju polufinala City, Liverpool, Bayern, Real/Chelsea. Chelsea nije ni približno dobar kao prošle godine , a opet s ovim Realom se nikako ne zna. Igrali su 150 min loš nogomet protiv Parižana i svejedno prošli.

Komentiraj...
Vidi sve komentare