To je to što me zanima!

Tudor s klupe za tri 'bila' boda, Kadzior je deseti put asistirao

Iza nas je i 24. kolo 1. HNL u kojem je po prvi puta u sezoni posljednji Rudeš uzeo sva tri boda. Na domaćem su terenu pobijedili Inter (2-0), a Hajduk je u Koprivnici napravio veliki preokret protiv 'farmaceuta' (2-1)
Vidi originalni članak

Kraj je sve bliže, a borba za mjesta koja vode u Europu, ali i za ono koje spašava od kvalifikacija za ostanak u elitnom rangu hrvatskog nogometa. Posljednjeplasirani Rudeš unazadio je Inter (2-0) u borbi za ostanak, ali Istra nije uspjela iskoristiti kiks Zaprešićana jer su na Aldo Drosini izgubili od Gorice (3-0).

Prvi od dva derbija završio je remijem na Gradskom vrtu. Treći Osijek i četvrta Lokomotiva odigrali su utakmicu bez pobjednika (1-1), a u derbiju prvog i drugog na ljestvici Dinamo je na Maksimiru preokrenuo rezultat i pobijedio Rijeku (3-1). Veliki podvig napravio je Hajduk koji je u posljednjih pet minuta pobijedio Slaven Belupo rezultatom 2-1.

Donosimo vam momčad 23. kola HT Prve lige prema specijaliziranoj stranici Romantika.

Ivo Grbić - Golman Lokomotive brani sezonu života. Ljetos je donio pravi potez dolaskom u klub u kojem je postao prva vratarska opcija i razvija se na pravi način. U remiju Lokosa protiv Osijeka (1-1) u Gradskom vrtu poskidao je nekoliko opasnih pokušaja.

Marijan Čabraja - Ove sezone odigrao 15 utakmica uz učinak od jednog gola i tri asistencije. Asistirao je u zadnjem ogledu protiv Istre Suku iz kornera, a njegove igre nisu prošle neopaženo. Nenad Gračan pozvao ga je prvi put u U-21 reprezentaciju Hrvatske.

Dino Perić - Stasiti stoper vrijedno skuplja minute u HNL-u i usudili bi se reći da se ove sezone isprofilirao u jednog od ponajboljih stopera lige. U pobjedi nad Rijekom (3-1) postigao je lijep gol glavom.

Ante Majstorović - Igra sezonu bez greške, a za trud ga je nagradilo golom iz penala protiv Osijeka za vrijedan bod zagrebačke momčadi u Slavoniji. Prvi je u redu za inozemni transfer u redovima Lokomotive.

Fran Tudor - Ušao s klupe i još jednom pokazao da je zlatni džoker. Prava je šteta za Hajduk što će Tudor na ljeto vjerojatno napustiti klub po isteku ugovora. U preokretu protiv Slavena (2-1) Tudor je postigao gol odluke u sudačkoj nadoknadi drugog poluvremena. Zanimljivo, od 18 golova koje je zabio u Hajduku čak su četiri bila glavom što je impozantno za krilnog igrača/beka visokog tek 173 centimetra.

Nikola Moro - Protiv Rijeke je odigrao najbolju HNL utakmicu ove sezone. Jedan je zabio, jedan namjestio i rezervirao je svoje mjesto na poziciji 'šestice' protiv Benfice u Lisabonu. Krasno se oporavio nakon teške ozljede koljena i budućnost je hrvatskog nogometa.

Dragan Juranović - Veznjak Rudeša igra kao navijen. Četiri nastupa u HNL-u i već dva gola na kontu. Prekrasno je skinuo paučinu Mladenu Matkoviću u trobodu protiv Intera (2-0).

Joao Erick - U moru Brazilac koji su ove sezone prodefilirali kroz Rudeš on se najviše svidio, a došao je uz najmanje pompe. Wallace i Andrey su podbacili, a Erick je nekim čudom ostao i nakon zimske čistke, a u susretu protiv Rudeša postigao je krasan gol snažnim udarcem u malu mrežicu Matkovića. Bit će nešto od njega.

Damian Kadzior - Teško je i zamisliti ljepšu stvar od njegovog centaršuta lijevom nogom. Asistirao Periću za gol protiv Rijeke i time došao do 10 asistencije ove sezone, a ima i četiri gola u 20 HNL nastupa. Ove sezone postao je i reprezentativac Poljske.

Mirko Marić - Krenulo je i njemu ove sezone, s 12 golova najbolji je strijelac HNL-a, a do kraja bi mogao utrpati još koji. Spasio je Osijek golom nakon gužve u petercu. Snalažljiv, pokretan, dobar za suradnju. Zekićev sustav mu odgovara.

Cherif Ndiaye - Lukasz Zwolinski ima opasnu konkurenciju. Senegalac koji je stigao iz Beverena opet je zabio dva komada u jednoj utakmici, ovaj put Istri 1961 u 3-0 pobjedi u Puli. Na kontu ima već četiri gola u HNL-u i Jakirović ga obožava. Još jedan dobar posao skautske službe Gorice.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • 12.03.2019.

    Šta Fran Tudor radi u momčadi kola?

  • ša ša šae 12.03.2019.

    Samo 1 jogurtovac, hmm

  • jakse 12.03.2019.

    Momčad kola ? Dinamova 2.ekipa je momčad kola, ovi ostali su uljezi

Komentiraj...
Vidi sve komentare