Obavijesti

Sport

Komentari 9

Tudor s klupe za tri 'bila' boda, Kadzior je deseti put asistirao

Tudor s klupe za tri 'bila' boda, Kadzior je deseti put asistirao
1

Iza nas je i 24. kolo 1. HNL u kojem je po prvi puta u sezoni posljednji Rudeš uzeo sva tri boda. Na domaćem su terenu pobijedili Inter (2-0), a Hajduk je u Koprivnici napravio veliki preokret protiv 'farmaceuta' (2-1)

VIDEO

Kraj je sve bliže, a borba za mjesta koja vode u Europu, ali i za ono koje spašava od kvalifikacija za ostanak u elitnom rangu hrvatskog nogometa. Posljednjeplasirani Rudeš unazadio je Inter (2-0) u borbi za ostanak, ali Istra nije uspjela iskoristiti kiks Zaprešićana jer su na Aldo Drosini izgubili od Gorice (3-0).

Prvi od dva derbija završio je remijem na Gradskom vrtu. Treći Osijek i četvrta Lokomotiva odigrali su utakmicu bez pobjednika (1-1), a u derbiju prvog i drugog na ljestvici Dinamo je na Maksimiru preokrenuo rezultat i pobijedio Rijeku (3-1). Veliki podvig napravio je Hajduk koji je u posljednjih pet minuta pobijedio Slaven Belupo rezultatom 2-1.

Donosimo vam momčad 23. kola HT Prve lige prema specijaliziranoj stranici Romantika.

MOMČAD KOLA: Donosimo najbolje pojedince 24. kola HT Prve lige Ivo Grbić - Golman Lokomotive brani sezonu života....

Objavljuje RomantikaUtorak, 12. ožujka 2019.

Ivo Grbić - Golman Lokomotive brani sezonu života. Ljetos je donio pravi potez dolaskom u klub u kojem je postao prva vratarska opcija i razvija se na pravi način. U remiju Lokosa protiv Osijeka (1-1) u Gradskom vrtu poskidao je nekoliko opasnih pokušaja.

Marijan Čabraja - Ove sezone odigrao 15 utakmica uz učinak od jednog gola i tri asistencije. Asistirao je u zadnjem ogledu protiv Istre Suku iz kornera, a njegove igre nisu prošle neopaženo. Nenad Gračan pozvao ga je prvi put u U-21 reprezentaciju Hrvatske.

Dino Perić - Stasiti stoper vrijedno skuplja minute u HNL-u i usudili bi se reći da se ove sezone isprofilirao u jednog od ponajboljih stopera lige. U pobjedi nad Rijekom (3-1) postigao je lijep gol glavom.

Ante Majstorović - Igra sezonu bez greške, a za trud ga je nagradilo golom iz penala protiv Osijeka za vrijedan bod zagrebačke momčadi u Slavoniji. Prvi je u redu za inozemni transfer u redovima Lokomotive.

Fran Tudor - Ušao s klupe i još jednom pokazao da je zlatni džoker. Prava je šteta za Hajduk što će Tudor na ljeto vjerojatno napustiti klub po isteku ugovora. U preokretu protiv Slavena (2-1) Tudor je postigao gol odluke u sudačkoj nadoknadi drugog poluvremena. Zanimljivo, od 18 golova koje je zabio u Hajduku čak su četiri bila glavom što je impozantno za krilnog igrača/beka visokog tek 173 centimetra.

Nikola Moro - Protiv Rijeke je odigrao najbolju HNL utakmicu ove sezone. Jedan je zabio, jedan namjestio i rezervirao je svoje mjesto na poziciji 'šestice' protiv Benfice u Lisabonu. Krasno se oporavio nakon teške ozljede koljena i budućnost je hrvatskog nogometa.

Dragan Juranović - Veznjak Rudeša igra kao navijen. Četiri nastupa u HNL-u i već dva gola na kontu. Prekrasno je skinuo paučinu Mladenu Matkoviću u trobodu protiv Intera (2-0).

Joao Erick - U moru Brazilac koji su ove sezone prodefilirali kroz Rudeš on se najviše svidio, a došao je uz najmanje pompe. Wallace i Andrey su podbacili, a Erick je nekim čudom ostao i nakon zimske čistke, a u susretu protiv Rudeša postigao je krasan gol snažnim udarcem u malu mrežicu Matkovića. Bit će nešto od njega.

Damian Kadzior - Teško je i zamisliti ljepšu stvar od njegovog centaršuta lijevom nogom. Asistirao Periću za gol protiv Rijeke i time došao do 10 asistencije ove sezone, a ima i četiri gola u 20 HNL nastupa. Ove sezone postao je i reprezentativac Poljske.

Mirko Marić - Krenulo je i njemu ove sezone, s 12 golova najbolji je strijelac HNL-a, a do kraja bi mogao utrpati još koji. Spasio je Osijek golom nakon gužve u petercu. Snalažljiv, pokretan, dobar za suradnju. Zekićev sustav mu odgovara.

Cherif Ndiaye - Lukasz Zwolinski ima opasnu konkurenciju. Senegalac koji je stigao iz Beverena opet je zabio dva komada u jednoj utakmici, ovaj put Istri 1961 u 3-0 pobjedi u Puli. Na kontu ima već četiri gola u HNL-u i Jakirović ga obožava. Još jedan dobar posao skautske službe Gorice.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener