To je to što me zanima!

Tužno slavlje u Mađarskoj: Fotex pobijedio za Cozmu

U mađarskom Veszpremu Fotex je pobijedio španjolski Ademar Leon 28-26. Bila je to prva utakmica nakon tragične smrti Mariana Cozme
Vidi originalni članak

U prepunoj Veszprem areni pred tužnim mađarskim navijačima Fotex je pobijedio španjolski Ademar Leon u rukometnoj Ligi prvaka 28-26. Bila je to prva utakmica nakon pogibije rumunjskog rukometaša Mariana Cozme, koji je igrao u dresu Mađara. Neposredno prije utakmice drugog kruga LP-a na vrh dvorane podignut je umirovljeni dres Cozme s brojem 8. Taj dres ubuduće u ovom klubu više nitko neće nositi. Prije utakmice navijači su se okupljali kraj dvorane i u šutnji održali mimohod. U dvorani su gotovo svi mađarski navijači bili obučeni u odjeću crne boje, a prije prvog sučeva zvižduka održana je minuta šutnje.
- Rukometaši Veszprema zagrijavali su se u majicama sa Cozminom slikom i brojem 8, a svi igrači imali su crni povez oko ruke - rekao je menadžer Ivana Pešića Filip Serdarušić za Večernji list.
Nakon što su se poslije minute šutnje upalila svjetla u dvorani većina igrača mađarske momčadi nije moglča sakriti suze za tragično preminulog suigrača. Veszprem je pobijedio, a junak pobjede bio je golman Dejan Perić s 18 obrana. Mirko Alilović branio je samo prvo poluvrijeme i u to vrijeme 'skinuo' je sedam lopti. Bičanić je zabio pet golova, a Buntić tri. Na kraju utakmice dvorana je skandirala Cozmi. Tužna pobjeda posvećena rumunjskom rukometašu.

SKUPINA C:
VESZPREM - ADEMAR 28-26
MONTPELLIER - FLENSBURG 31-25

SKUPINA D:
GOG GUDME - KIEL 31-43

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Mariposa 16.02.2009.

    I danas mi krene suza za Cozmom. Užas! Tragedija koja se ne smije više nikada ponoviti.

  • bosnia_80 16.02.2009.

    ovdje se zorno može vidjeti lijepa strana sporta i navijanja (ono ljudsko)...kao i sva strahota i odvratnost huliganstva (ono životinjsko)..

  • vedran_zgb 15.02.2009.

    strasno...al svaka cast fotexu na pobjedi,mora da su srce i dusu ostavili na terenu za ovu pobjedu...a nije im bilo lako...

Komentiraj...
Vidi sve komentare