To je to što me zanima!

Spektakl u Puli! Bayern 90-ih pobjednik je sjajnog turnira...

Bayern 90-ih pobjednik je spektakularnog turnira u pulskoj Areni. Oni su u finalu pobijedili tim Srebrić koje je predvodio Marijan Mrmić, dok su treće mjesto podijelili tim Kranjčar i Bayern 2000-ih predvođen Olićem...
Vidi originalni članak

Nogometne legende minhenskog Bayerna i hrvatske nogometne reprezentacije, koja je 1998. godine osvojila treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, odmjerile su snage u ponedjeljak navečer u pulskoj Areni u sklopu spektakularnog programa kojeg je pripremila Turistička zajednica Istarske županije.

Antički amfiteatar je tako prvi put postao nogometno borilište, ili preciznije, zbog nedostatka prostora - malonogometno.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Riječ je o nogometnom revijalnom spektaklu, u kojem je rezultat u drugom planu, osmišljenom u sklopu ugovora o strateškom partnerstvu Turističke zajednice Istre i moćnog bavarskog kluba koji je i ove sezone, pod ravnanjem hrvatskog stručnjaka Nike Kovača, osvojio naslov prvaka Njemačke.

Za ovu priliku u parteru Arene postavljen je travnati malonogometni teren veličine 40 x 20 metara.

- Ovo je prekrasno i nešto veličanstveno te odlična promocija za Pulu, Istru i cijelu Hrvatsku. Dokaz je to kako je Istra i u takvim projektima predvodnica hrvatskog turizma - poručio je ministar turizma Gari Cappelli koji je izveo početni udarac u prvom polufinalnom dvoboju.

Iako je to u ovom trenutku manje bitno, prvo mjesto osvojio je Bayern 90-ih čiji su igrači pokazali sjajnu formu unatoč poznim godinama. Oni su pobijedili tim Srebrić 3-2 u napetom finalu, a pobjednika smo saznali kada je minu prije kraja Hrvat Vidaić zabio Hrvatima i donio Bayernu premijerni naslov pobjednika turnira pulske Arene.

Treće mjesto prijateljski su podijelili tim Kranjčar i Bayern 2000-ih. Bila je to spektakularna utakmica u kojoj smo vidjeli 10 golova u 20 minuta, a posebno su briljirali Gaudio i Klasnić. Gaudio je zabio tri gola, dok je Klasnić podsjetio na prošlost kada je kao od šale 'maltretirao' protivničke braniče. Imao je i ovaj put nekoliko magičnih poteza te pokazao da i dalje ima nevjerojatnu nogometnu moć. 

Spektakularna noć u Puli za svaku pohvalu. Noć pod zvijezdama i pored zvijezda za povijesnu utakmicu u Amfiteatru starom 2000 godina...

Idi na 24sata

Komentari 69

  • domagoj264 09.07.2019.

    Klasnić ne izgleda baš dobro

  • 09.07.2019.

    Wow prelijepa slika

  • TIHA VODA 09.07.2019.

    Koje li simbolike! U posljednjih 2000 godina , promijenila se jedino tehnologija, sve ostalo je isto....

Komentiraj...
Vidi sve komentare