To je to što me zanima!

U Barceloni je gore nego što se čini, jedva sam stigao u Zagreb

Srećom, nisam u centru pa nisam baš tako osjetio taj problem, ali stvarno je kaotično. Zapravo, stanje je još i gore nego što je prikazano ovdje kod nas, govori naš "Katalonac" Luka Cindrić
Vidi originalni članak

Ušao je u dvoranu Kameliju na prvom katu zagrebačke Panorame baš poput najveće zvijezde. Nasmiješen od uha do uha, raspoložen, kako i ne bi kad je reprezentacija u pitanju, sa svima se pozdravio, izgrlio i onda "bacio" u "ralje" novinarima. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Pa, prvo pitanje, kako se uopće Luka Cindrić uspio probiti do Zagreba iz Barcelone?

- Uspio sam jer sam imao rano let, da je bio kasnije, ne bih. Baš je problematično, srećom, nisam u centru pa nisam baš tako osjetio taj problem, ali stvarno je kaotično. Zapravo, stanje je još i gore nego što je prikazano ovdje kod nas.

"KAUBOJ" NIKOLA JUKIĆ Kaštelanin trpa u Francuskoj: Tko je novi adut Line Červara

Inače, van prosvjeda, kako je živjeti u Barceloni nakon Skoplja i Kielca?

- Ma odlično je, baš uživam. Kako rekoh, nisam u centru, malo sam sa strane jer ne volim gužve. Malo sam bliže plaži, ima nekih 20 minuta do dvorane. Grad još nisam uspio razgledati, jednostavno nisam imao vremena.

Za nogomet i Camp Nou se nađe ili?

- Idemo često gledati nogomet, kad god sam mogao, išli smo na Camp Nou, dosad, mislim, tri utakmice. Atmosfera je prekrasna.

A španjolska liga? Rukometna, jasno.

- Super je liga za dokazivanje mladim igračima, u usporedbi s Makedonijom i Poljskom gdje sam igrao dobra je odskočna daska. Mi protivnike dosta lagano rješavamo, pa svatko ima svojih 15-20 minuta. Nažalost, naš je trening jači nego utakmica, pa kod kuće nemamo dobru posjetu, no zato punimo dvorane u gostima.

S kim ispunjavate slobodno vrijeme?

- Nije to baš mentalitet kao kod nas, uglavnom shvaćaju trening kao posao i poslije svatko ide svojoj kući. Meni nedostaje malo tog našeg "đira", a s Palmarssonom sam se najviše sprijateljio. On je nekako najotvoreniji.

AKCIJA NJEMAČKA Dečki, evo vam šansa: Červar u repku pozvao srebrne juniore

Nijemci u srijedu u Areni neće imati suđenje kao u Kölnu. Valjda...

- Neće sigurno, haha. Treba im se osvetiti. Iako su to prijateljske utakmice, rekao bih da su nam dosta važne. Malo je vremena da se uigramo i moramo iskoristiti to na najbolji način, a ne da dođemo sa stavom što bude, bude. 

Bit će to, vjerujemo, jako dobro.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 8

  • xyzs95 22.10.2019.

    Zivim u Barceloni i ovo je cista laz. Pa prosvjedi su jedino u centru a on govori da je kaoticno a centra vidio nije. Tijekom dana nema nikakvih problema pa cak ni tamo.

  • elf 22.10.2019.

    Nije gore nego se cini nego nasi mediji ne prikazuju pravu sliku. Prvo im je trebalo tri dana da nas uopce obavijesti da su ponovo Katalonci na ulicama. Zamislite da nas obavjestavaju objektivno i sa prenose istini, koliko bi dugo trebalo i ostalim narodima u Europi da izadu na ulice i bore se svatko za svoja prava? Koliko bi jos referenduma bilo u Europi sto se tice mirovinakog sustava da smo mi izasli na referundum? Nemojte misliti da se neke stvati dogadaju slucajno, mislite da bi Plenkovic tako lako pristao na promjenu zakona o odlasku u mirovinu sa 67?

  • iKnowLife 21.10.2019.

    Cudesa!

Komentiraj...
Vidi sve komentare