To je to što me zanima!

U čast legendi: B. Robsonu tribina stadiona u Ipswichu

Po nedavno preminulom Bobbyu Robsonu uskoro bi se trebala nazvati jedna od tribina na stadionu Ipswicha, kluba u kojem je ostavio dubok trag
Vidi originalni članak

Do te 1969. godine Ipswich Town bio je klub s jednim jedinim osvojenim trofejem. Samo 13 dana duboko u posljednjoj godini šezdesetih novi trener postao je Bobby Robson. I promijenio sve! Njegovim dolaskom Ipswich je postao jedna od najboljih engleskih momčadi, stalno u vrhu engleskog nogometa. Sir Bobby u tom se klubu zadržao 13 godina i zaslužio status legende. A Englezi svoje legende pamte i cijene zauvijek.
- Želimo preimenovati jednu tribinu na našem stadionu, želimo da ona nosi ime Bobbyja Robsona - otkrio je izvršni direktor Ipswicha Simon Clegg samo četiri dana nakon što je Robson izgubio dugotrajnu bitku s karcinomom na plućima.
- Nije to nova ideja, o tome smo već razgovarali i s Bobbyjem. No nije želio da to napravimo za njegova života, a mi smo tu njegovu želju poštovali - dodao je Clegg.
Ispred Portman Roada, stadiona današnjeg engleskog drugoligaša, već stoji statua najvećeg trenera koji je ikada sjedio na klupi kluba s engleskoga juga. Uzeo je FA Cup 1978, a tri godine kasnije osvojio je i Kup Uefe. Kasnije je bio i engleski izbornik, pa trener Barcelone, Porta, PSV-a... Na klupi 'Tractor Boysa' danas sjedi Roy Keane, a navijači bi uskoro mogli sjediti na tribini - "Sir Bobby Robson".

Idi na 24sata

Komentari 3

  • dusansk 03.08.2009.

    Legenda je to i zaslužila !!!

  • JAX 03.08.2009.

    da se bar mi tako odnosimo prema svojim legendama

  • zekica 03.08.2009.

    zasluzio je...

Komentiraj...
Vidi sve komentare