To je to što me zanima!

'Igralište smo preuredili u čast našeg pokojnog prijatelja Luke'

Organizirali su Memorijalni turnir 'Luka Zupčić', sredili koševe, linije terena, klupice i zaštitnu ogradu, a u planu je i veliki grafit s likom Luke, koji je najviše od svega volio igrati košarku...
Vidi originalni članak

Prije nešto više od mjesec dana na skijanju je poginuo Riječanin Luka Zupčić (22), veliki obožavatelj košarke, a njegovi prijatelji u čast njemu odlučili su se 24. ožujka organizirati Memorijalni košarkaški turnir 'Luka Zupčić' u dvorištu riječke Osnovne škole Fran Franković.

Ipak, dvorište škole bilo je u prilično derutnom stanju, a Lukini prijatelji uhvatili su se napornog projekta - dovesti ga u red! Klupice oko igrališta bile su puknute, falile su daske, neki dijelovi igrališta za djecu su bili gotovo i opasni, a koševi su bili skoro pa neupotrebljivi. Ipak, Riječani su dokazali da je uz dobru volju sve moguće pa su u čast prijatelju preuredili Lukino omiljeno igralište te na centar stavili grb njegovog najdražeg košarkaškog kluba - Chicago Bullsa.

- Početna misao vodilja nam je bila da organiziramo turnir kako bismo se oprostili od njega radeći ono u čemu je najviše uživao, igrajući košarku - rekli su nam organizatori, pa nastavili:

- Nismo tu htjeli stati, htjeli smo njemu u čast napraviti nešto više, stoga smo odlučili kreirati grafit i preurediti cijelo igralište na kojem je proveo svoju mladost.

Iako su u početku krenuli bez očekivanja da će se gotovo sav posao napraviti prije turnira, dogodilo se - upravo suprotno. Već dva dana prije natjecanja nanovo su pobojane ograde oko igrališta, stavljeni su novi koševi, nacrtane nove linije terena, promijenjene su i klupice. Sve prijave za turnir - već su popunjene!

- Luka je bio uvijek nasmijan i vedar, a oko njega je zračila neka posebna energija te sumnjam da ćete pronaći ijednu osobu koja je imala nešto loše reći za njega - rekli su organizatori te otkrili kako je uz Lukin grafit konačni cilj preimenovati igralište u Košarkaško igralište 'Luka Zupčić'. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • 23.03.2019.

    Kao tinejdzer tu sam visio svaki dan. Kosarka, mali nogomet.

  • brzzzy 23.03.2019.

    Svaka čast... Uz malo dobre inicijative i pozitivne energije može se mijenjati svijet ali u boljem smislu... Čestitam...

  • national 22.03.2019.

    Za svaku pohvalu. Bravo momci tako se čuva sjećanje na prijatelje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare