To je to što me zanima!

U devet dana 800 kilometara: Hrvati na Patagonijskoj utrci

Hrvatski pustolovni tim Ad natura sudjeluje u "Patagonijskoj ekspedicijskoj utrci" koju je National Geographic uvrstio među 10 najprestižnijih utrka na cijelom svijetu
Vidi originalni članak

Hrvatski tim "Ad natura" prošle je godine na "Pantagonijskoj ekspedicijskoj utrci" osvojio odlično četvrto mjesto. Ovu utrku National Geographic je uvrstio u 10 najprestižnijih utrka na cijelom svijetu. 

U devet dana potrebno je prijeći gotovo 800 kilometara, a ove godine jubilarno 10. izdanje utrke u organizaciji Stjepana Pavičića, čileanskog Hrvata, bit će održano na području čileanske Južne Patagonije i Ognjene zemlje.

Utrka je počela danas (srijeda) u 02:30 ujutro po lokalnom vremenu. Prošle je godine zahtjevnu utrku završilo samo pola timova od ukupnog broja prijavljenih. 

Natjecatelji se tijekom devet dana okušavaju u brojnim disciplinama kao što su brdski biciklizam, alpinističko penjanje, kajakarenje u ledenjačkim jezerima, kanalima i Tihom oceanu, te trekking i orijentacija. 

Orijentacija je dominantna disciplina za koju tim na raspolaganju ima isključivo kompas i karte. Pomagala poput GPS-a nisu dozvoljena osim u slučaju spašavanja. Članovi tima tijekom cijele utrke sami osiguravaju hranu, vodu i opremu bez pomoći organizatora i trećih.  

"Ad natura" tim na ovoj prestižnoj utrci predstavljaju Darija Bostjančić, Dario Rocco, Stiven Vunić i Elvir Sulić. Radi se o jednom od najtrofejnijih hrvatskih pustolovnih timova.

Više informacija o utrci potražite OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • erikon 15.02.2012.

    da mi je ovo doživjeti.. :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare