To je to što me zanima!

U Dinamo došao Indijanac, sad je vrijeme za pingvine

Dinamo je posljednjih godina dovodio igrače iz svih dijelova svijeta. Jedini 'neotkriveni' kontinent ostala je Antarktika. No tamo žive samo pingvini
Vidi originalni članak

Znam da su Dinamove mlade selekcije među najboljima na svijetu. Očekujem samo da ću nakon treninga u ovakvom klubu biti bolji nogometaš, izjavio je Cheona Edzerza.
Mladi kanadski igrač (14) došao je u maksimirski klub na probu. Mama mu je Engleskinja, a otac kanadski Indijanac iz plemena Tahltan sa sjevera Kanade. Cheona znači vuk.
- Nisam znao što me očekuje u Zagrebu, ali prvi dojmovi su zasad dobri. Moram na probi dati sve od sebe jer bih se želio pokazati i ostati ovdje - kazao je Cheona i dodao:
- U Kanadi igram za British Columbiju i teško mogu napredovati.
Stručnjaci tvrde da je najbolji igrač u klubu koji je osvojio prvenstvo Sjeverne Amerike.
- Nisam siguran da sam baš ja najbolji - skromno je rekao Cheona.
Nije jedan od onih koji kažu da je Dinamo veliki klub i da je čuo za njega. Nije se baš “pripremio” u tom pogledu pa je na pitanje zna li nekog hrvatskog igrača ispalio:
- Znam, Nemanja Vidić - zamijenio je mladi kanadski indijanac srpskog reprezentativca iz Manchester Uniteda za hrvatskog igrača.
Cheona je ljevak, a igra veznog igrača. Nema favorita među nogometašima, ali ima među klubovima.
- Liverpool. Želio bih jednog dana igrati tamo. Naravno, ako mogu.
U Kanadi s nestrpljenjem očekuju vijesti iz Zagreba, cijelo pleme nada se da će uspjeti. Cheonov otac Ken veliki je zaljubljenik u nogomet, no u Zagreb je doputovao s majkom Felicity kako bi se okušao u Europi.
- U Kanadi treneri ne znaju puno o nogometu, to su uglavnom sve volonteri. A Cheona obožava nogomet, trenira ga od pete godine - rekla je Felicity Edzerza.
Do Dinama su došli zbog Romea Jozaka. Direktor Dinamove omladinske škole radio je godinu dana u Kanadi. Cheona će na probi kod “modrih” biti do sljedeće srijede.
- Želimo vidjeti može li uspjeti u Europi. Žao mi je samo što suprug Ken nije ovdje, on je Cheona 'zarazio’ nogometom.
Edzerzi su u Zagrebu o vlastitom trošku, kao i svi koji dolaze na otvorene Dinamove selekcije.
- Nazvali su me i pitali mogu li doći. No to što su ovdje još ne znači ništa. Prvo mora zadovoljiti visoke kriterije, a onda ćemo vidjeti što dalje - izjavio je Romeo Jozak.

VRIJEME JE ZA PINGVINE
U Dinamu su pokušavši naći dobitnu formulu, dovodili igrače iz cijelog svijeta. U proteklih desetak godina 'modri’ dres oblačili su igrači sa svih svjetskih kontinenata osim Antarktike. Kako na Južnom polu stalno prebivalište imaju samo pingvini, ipak je teško očekivati da će Mamići i tamo pronaći nekog igrača.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • sila nebeska 27.03.2009.

    sad bi baš volio da to dijete uspije i DA DOVEDU NEKOG PINGVINA DA IGRA d:d:

  • Liquid 27.03.2009.

    Krajnje debilno napisan tekst. Kakve veze ima tko je i odakle igrač?! Dinamo je u zadnje 3-4 godine napravio rezultate koje nitko u Hrvatskoj još dugo neće, a svi se prave pametni i ismijavaju ih. Pojedince iz sportskog dijela treba zapsoliti u Red Carpetu, ovo je njihov stil da nešto kažu . . .

  • Svetac_1 27.03.2009.

    Odsad će južna tribina biti rezervirana za indijance iz plemena Thaltan. TBB, Thaltan Bed Boysi. Inače u samom članku ima elemenata podcjenjivanja, da ne kažem rasizma u kotekstu spominjanja pingvina.

Komentiraj...
Vidi sve komentare