To je to što me zanima!

U Dinamu nije prošao, a sinoć golom uništio Mbappéov PSG...

BIO IM PRESKUP Brazilski branič Gabriel Magalhães u Dinamu je proveo samo šest mjeseci na posudbi iz Lillea, odigrao je tek jednu utakmicu, a u nedjelju je golom srušio PSG (5-1)
Vidi originalni članak

Kroz Dinamo su u proteklom desetljeću prodefilirali brojni stranci, uglavnom upitne kvalitete. Barem do ove sezone... 

Prošle sezone dres Dinama nosio je već pomalo zaboravljeni brazilski stoper Gabriel Magalhães (21) koji je u Zagreb došao zadnjeg dana zimskog prijelaznog roka na posudbu iz Lillea. Nije u Francuskoj imao zavidan status, a u Hrvatsku je došao oživjeti karijeru. Dinamo je imao opciju otkupa za 4,5 milijuna eura.

Ali Brazilac je odigrao samo jednu utakmicu u porazu protiv Rijeke (1-0), a ostatak vremena proveo je u drugoj momčadi 'modrih' u 2. HNL gdje je odigrao 10 utakmica i zabio dva gola. Skupo je to bilo Dinamu koji nije otkupio njegov ugovor, ali Brazilac nije razočaran otišao s Maksimira. Uzeo je naslov s Dinamom i ponosno zagrizao medalju.

U Lille se vratio bez ikakvih prevelikih očekivanja nakon neuspješne sezone, a nekim čudom izborio se za minutažu u drugom dijelu sezone te je odigrao deset utakmica. U nedjelju je golom na asistenciju čudesnog Nicolasa Pepea zabio PSG-u u senzacionalnoj 5-1 pobjedi.

Ipak, možda je pomalo i grubo tvrditi da je Dinamo u slučaju Gabriela krivo procijenio. Kada pogledate kako igraju Emir Dilaver i Kevin Theophile-Catherine, a potom i Amir Rrahmani i Dino Perić, a za svaki slučaj imate i Marka Leškovića...

Idi na 24sata

Komentari 13

  • MladenValentić 15.04.2019.

    Bio je na probi u Dinamu i Dinamu se svidio, samo mu je cjena bila prevelika da bi ga uzeli!

  • 15.04.2019.

    Sjećam ga se s par utakmica. Vrlo dobar igrač. Neznam zašto ga nisu orkupili. Vjerojatno je cijena bila previsoka.

  • josip268 15.04.2019.

    Ovaj Gabriel koji je "srusio" psg kako to novinar kaze je brat blizanac Gabriela iz Dinama.. Ovaj Gabriel iz Dinama nije ni blizu prve postave Lillea.. toliko o informiranosti novinara ovdje

Komentiraj...
Vidi sve komentare