To je to što me zanima!

'U dva sata ujutro se vratimo s gostovanja, a on ode trenirati'

Radio sam sa sedam osvajača Zlatne lopte, ali Cristiano Ronaldo je bez ikakve dvojbe najmoćniji od svih, zaključio je slavni kondicijski trener Giovanni Mauri
Vidi originalni članak

Sudeći prema izgledu i njegovoj fizičkoj formi, malo tko bi mu dao 33 godine, a sada je jedan od najpoznatijih kondicijskih trenera Giovanni Mauri odao tajnu Ronaldovih pločica.

Mauri je dugogodišnji suradnik Carla Ancelottija, s kojim je radio u Milanu, Chelseaju, PSG-u, Bayernu te u Real Madridu. A upravo u Realu imaju je priliku dvije godine raditi, kako kaže, s najmoćnijim u svijetu nogometa - Cristianom Ronaldom.

U intervjuu za Tuttosport objasnio je njegovu opsjednutost fizičkim izgledom te koliko je rada, truda i upornosti uloženo u te mišiće.

- Svi mladi nogometaši napredovali bi samo da ga gledaju kako trenira. On sve radi sa smiješkom, a ne protiv volje, što danas čine čak i nogometaši u mlađim uzrastima. Cristiano je fenomen, čak i za sportaše elitne razine kojoj i sam pripada. Uvijek trenira najbolje moguće, jer njegov način rada ima tri sastavnice: posvećenost, natjecateljski duh i pozitivan stav.

ŽELJA ZA SLAVOM Ronaldo: 'Otišao sam iz Reala u Juventus da uđem u povijest'

A da nema granica, Mauri je najbolje opisao jednom anegdotom:

- Govorimo o nogometašu svjetske klase, koji nakon što se u dva ujutro vratimo s gostovanja u Ligi prvaka, ode u naš kamp i tamo sat vremena radi razne vježbe oporavka.

Iz Maurijevih riječi lako se da zaključiti koliko je opčinjen jednim od najboljih igrača svijeta:

- Osim što živi iznimno zdravo, Ronaldo je potpuno posvećen fizičkom oporavku. On je šampion u glavi, a kao posljedica toga, i u svome tijelu. Sluša sve signale koje mu ono daje i uvijek je u stanju savršeno ih dekodirati. On je savršeni sportaš.

- On je sam sebi kondicijski trener. Radio sam sa sedam osvajača Zlatne lopte, ali Cristiano Ronaldo je bez ikakve dvojbe najmoćniji od svih - zaključio je Mauri.

VIDI OVO! KVIZ: Koliko će te biti bogati? 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • svratia_nije_vratia 24.08.2018.

    Definitivno najveća zvijer na svijetu i tu mu nitko nemože parirati. Tko zna gdje bi messiju bio kraj da ima malo više volje i želje za rad. Ali zbog toga Cristianu je na putu i 6.Baloon d'Or

  • NIKE 24.08.2018.

    Kiki je broj jedan što se spreme tiče, tu gdje je sa razlogom je.

  • realan902 24.08.2018.

    Moze se razglabat danima ko je bolji al svi bi trebali priznat da je ronaldo najpredaniji sportas svih vremena i to miljama ispred svih,cekam jedan dan da objave da nije covjek

Komentiraj...
Vidi sve komentare