To je to što me zanima!

U finale Barcelona kreće s čak osam igrača iz vlastite škole

Ako se ostvare prognoze, osam igrača koji će započeti utakmicu prošli su famoznu školu, La Masíju. 'Uljezi' su Alves, Villa i Javier Mascherano koji će igrati stopera
Vidi originalni članak

Voljeli ih ili mrzili, jedno im se mora priznati, majstori su u odgajanju vrhunskih nogometaša. Čuvena Barcelonina škola La Masía je vjerojatno i najbolja na svijetu. Potvrda stiže i u vidu igrača koji će večeras istrčati na Wembley u finalu Lige prvaka. 

Ako se ostvare prognoze upućenijih španjolskih medija, osam igrača koji će započeti utakmicu prošli su famoznu školu. 'Uljezi' su Dani Alves, Javier Mascherano i David Villa. Barca bi i u toj kategoriji mogla do rekorda. Prije dvije godine u finalu je igralo sedam igrača iz La Masíje, a prije točno 15, u finalu između Ajaxa i Juventusa, sedam igrača je igralo iz Ajaxove škole, druge najpoznatije na svijetu.

Mascherano ide na stopera

Pep Guardiola je kao i Ferguson, još prije par dana odredio sastav. Jedina dvojba bila je koga postaviti na stopera, odnosno na lijevog beka. Trener katalonske momčadi na klupi će ipak ostaviti oporavljenika Abidala pa na mjesto stopera ide Mascherano, a na lijevu stranu obrane Puyol. 

Ferguson u odnosu na finale protiv Barcelone iz 2009. godine u sastavu ima osam istih igrača. O'Shea je na klupi, a zamijenio ga je Fabio, umjesto Anderson igra Valencia, a Chicarito je ušao na mjesto C. Ronalda.

Vjerojatni početni sastavi:

Barcelona: Valdes - Alves, Mascherano, Pique, Puyol - Busquets, Xavi, Iniesta - Messi, Villa, Pedro

Manchester United: Van der Sar - Fabio, Vidić, Ferdinand, Evra - Carrick, Park, Giggs, Valencia, Rooney - Hernandez

Idi na 24sata

Komentari 94

  • tonci 29.05.2011.

    Bravo Leo leptiriću =)

  • njonjo 28.05.2011.

    Halid ibn Velid jesi jadan , tipicni realovac ( kako sam i rekao nikad objektivni , kad se govori o drugim timovima) , zaviri malo u proslost pa izracunaj koliko ste to osvojili bez velikih diktatora (ops. opet Franco) i izvadi tu bocicu cokolina iz usta. bok , mozda budete sljedece godine najbolji ali morate potrositi jos jedno sto miliona eura.

  • matea033 28.05.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare