To je to što me zanima!

U finalu australskog kupa igra hrvatski klub: Evo gdje gledati

Croatia Sydney senzacionalno se plasirao u polufinale australskog kupa nakon velike pobjede protiv Brisbane Roara (3-2), a radi se klubu koji su hrvatski iseljenici osnovali u Australiji 1958. godine
Vidi originalni članak

Finale australskoga kupa između favoriziranog prvoligaša Macarthur FC-a i Sydney Uniteda (hrvatskoj javnosti poznatijeg kao Sydney Croatia), koji se natječe u drugom rangu tamošnjeg nogometa, počinje u 11.45 uz prijenos na MAXSportu.

Utakmicu će komentirati Ivan Ljubić, a sukomentator će biti golman Ivan Kelava (34), koji je nosio dres Melbourne Victoryja. 

Riječ je o klubu koji su hrvatski iseljenici osnovali u Australiji 1958. godine u kojem danas gotovo i da nema profesionalnih nogometaša. 

IZ SYDNEYA ZA 24SATA Hrvati u finalu kupa Australije: Nezaboravno, pa i Japanac je pjevao 'Večeras je naša fešta'

Croatia Sydney senzacionalno se plasirao u polufinale australskog kupa nakon velike pobjede protiv Brisbane Roara (3-2). Bila je to dramatična utakmica igrana pred 12.000 vatrenih navijača odjevenih u hrvatske dresove i 'kockice'. Prava ludnica zavladala je nakon posljednjeg zvižduka kada je horda navijača uletjela u teren. 

Sydney je postao prvi niželigaš koji se plasirao u finale Kupa i naravno, ovo je najveći uspjeh u povijesti kluba koji vode Hrvati, igra nekoliko igrača hrvatskog porijekla i trener je Hrvat Mile Vlastelica.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • 01.10.2022.

    Obe ekipe pune Hrvata

  • MVdVK 01.10.2022.

    Ajmo Sydney 💪

  • lesijaka 01.10.2022.

    U Australiji legitimni a u Bosni nisu.?

Komentiraj...
Vidi sve komentare