To je to što me zanima!

U francuskom gay romanu junak hrvatski nogometaš

Francuski je pisac u svom prvijencu opisao ljubavne susrete mladog gimnazijalca Mithieua i hrvatskog nogometaša iz PSG-a Gorana Klasica
Vidi originalni članak

U francuskom romanu "Za jednu noć" objavljenom u Italiji glavni junak je poznati hrvatski nogometaš Goran Klasic, koji igra u PSG-u, a njegov je ljubavni partner mladi gimnazijalac Mathieu Varenne. Autoru knjige Nicolasu Bendiniju ovo je prva knjiga, a već svojim prvim uratkom uzburkao je duhove kako u Italiji, tako i u Francuskoj te Hrvatskoj.
Zanimljivo je pročitati koliko se pisac dobro razumije u milje o kojem piše. O susretima dvaju ljubavnika piše na doista realističan način, koji je mogao upoznati samo ako se kretao u tim krugovima. Iako se naglašava da je priča izmišljena i nema podlogu na stvarnim događajima, opravdano se sumnja da je uradak zapravo svojevrsna autobiografija gdje bi pisac mogao biti mladi gimnazijalac. No u tom slučaju postavlja se pitanje tko bi bio hrvatski nogometaš s radnim mjestom napadača u PSG-u krajem 90-ih godina prošlog stoljeća. Iako su u Le Championnatu igrali brojni Hrvati, u pariškom klubu nastupao je samo Zlatko Vujović, no krajem 80-ih godina pa prema tome ne dolazi u obzir.
Nakladnik naglašava da se priča odvija između Zagreba i Pariza te se 'vrti' oko Klasicevih sjećanja među kojima su i ona s legendarne utakmice Dinama i Crvene zvezde u Zagrebu 1990. godine. Poznati nogometaš prema tome bi mogao biti iz Zagreba što bi dodatno suzilo prostor nagađanjima.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • chevaper 27.05.2009.

    cedo bog nije stvorio nista ko prvo ko drugo neka budu gay ko im brani al mi nemoj onda izlazit na ulice radit gay parade i trazit prava ako se oces dirat pisima diraj se u svoja 4 zida zasto bi ja trebo slusat i gledat o tome??...

  • majmun66 27.05.2009.

    ej makarska,više si dosadio sa tim provokacijama.Odhebi...Nisu svi gay,ustvari većina nije,i,ne gay nije ok

  • Matthope 27.05.2009.

    Ovo me asocira na Bobana...

Komentiraj...
Vidi sve komentare