To je to što me zanima!

U goste kod Armenije: Albanci za povijest i za Josipa Kužea

Pobijede li Armeniju, Albanci će prvi put u povijesti izboriti nastup na nekom velikom natjecanju. Danci imaju bod prednosti, no oni su sve svoje utakmice već odigrali
Vidi originalni članak

Stigli smo u Armeniju. Nacijo, 90 minuta nas dijeli od velikog sna. Svi vjerujemo u pobjedu, poruka je društvenim mrežama koju su poslali reprezentativci Albanije.

Uoči posljednje utakmice skupine drugoplasirana Danska ima bod više od Albanije. No, Danci su svoje odigrali, dok Albanija ima još jednu utakmicu - onu u Armeniji. Preciznije, pobijede li, Albanci će prvi put u povijesti izboriti plasman na veliko natjecanje.

- Svjesni smo što znači ova utakmica. Ovo je povijesna prilika - rekao je albanski izbornik Gianni de Biasi, Talijan koji je cijelu karijeru, igračku i trenersku proveo na “čizmi”. 

Posao albanskog izbornika prvi mu je izvan Italije. Na klupi Albanije naslijedio je Josipa Kužea, kojeg Albanci smatraju kreatorom ove reprezentacije, čovjekom koji je preporodio Albaniju. Reprezentaciju je preuzeo 2009. i u prvoj utakmici ostvario najveću pobjedu u povijesti albanskog nogometa. Pobijedili su Cipar 6-1. Navijači reprezentacije, “crveno-crna armija”, zavoljeli su Kužea, pa ne čudi što su poručili igračima: “Pobijedite i za Josipa Kužea”.

Idi na 24sata

Komentari 71

  • Sqiptar1971 11.10.2015.

    Ima nas Sqiptara i Hrvata diljem svijeta! Nemoj te nas, molim vas, vi koji ste u Hrvatskoj omalozavati ZDS!! Hrvat i Albanac od 1971 u Francuskoj

  • Otac Evnuh 11.10.2015.

    toooooo Albanija!!! 10 bodova vise od srba :D weeeeeeeee :D sutra jos hrvatska da se kvalifikuje i da dodatno "razveselimo" srbe.

  • hadred18 11.10.2015.

    Albanijaaaaaaaaaaa !!! Srbi na aparatima !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare