To je to što me zanima!

U Hajduk se igrači vraćaju samo po posljednju lovu...

Posljednjih desetak utakmica Hajduk pokušava složiti momčad koja bi bila dobar spoj povratnika iz inozemstva i mladosti. No iskusni uvijek zakažu
Vidi originalni članak

Nakon što je 1995. godine Hajduk na krilima povratnika iz inozemstva, Asanovića, Štimca, Vučevića, Gabrića, Vulića.... izborio najveći klupski uspjeh, četvrtfinale Lige prvaka, 'bijeli' su iz sezone u sezonu pokušavali sastaviti šampionsku momčad po istom modelu. No u pravilu nisu uspjevali, a Hajduk se umjesto momčadi osnažene povratnicima koji još znaju i mogu, pretvorio u utočište za one koji u inozemstvu nisu uspjevali materijalizirati svoju igračku kvalitetu. Umjesto da pomognu, većina povratnika je na Poljudu 'produžavala' karijeru na zalasku ili pronalazila odskočnu dasku za još jedan izlet u inozemstvo. Na prste jedne ruke mogu se nabrojati oni čiji je povratak na Poljud opravdao uloženi novac. U zadnjih pet sezona na Poljud su se vraćali Darko Miladin, Stipe Pletikosa, Vlatko Đolonga, Zvonimir Deranja, Nenad Pralija, Tomislav Erceg, Mirko Hrgović, Mario Carević, Igor Musa, braća Jurica i Luka Vučko, Igor Tudor, Srđan Andrić, Toni Pezo, Zlatko Runje, Goran Sablić, Josip Skoko, Hrvoje Vejić, Krešimir Makarin, Filip Marčić, Ante Šerić, Florin Cernat i Giovanni Rosso, svaki sa svojim razlogom i svojom pričom, koja je samo u iznimnim slučajevima završavala 'happy endom' za obje strane. Sveukupno je u zadnjih pet sezona kroz Hajdukovu svlačionicu prošlo gotovo 30 povratnika, a o njihovoj uspješnosti dovoljno govori prašina koja se u to vrijeme nakupila u trofejnim vitrinama, koje već četiri sezone nisu vidjele novi eksponat.    

ZA NJIH JOŠ IMA NADE
U skupinu povratnika spadaju i mladi Mirko Oremuš, Ivan Strinić i Duje Čop, no za razliku od starijih oni su se na Poljud vratili kao mladi i još uvijek perspektivni igrači, koji u Hajduku mogu napredovati i osigurati odštetu kada opet budu odlazili.

ERCEG MEĐU RIJETKIMA OPRAVDAO POVRATAK
Hajdukov rekorder po broju postignutih golova u HNL-u s 98 golova Tomislav Erceg, rekorder je i po broju povrataka na Poljud. Erceg se nakon odlaska u ljeto 1995. u Lugano na Poljud vraćao čak četiri puta. Prvi put u zimu 1997. iz Duisburga, potom dvije godine kasnije iz Perugie, 2001. iz Kocaellispora, a zadnji put se vratio 2006. iz Greuther Furtha i u Hajduku zaključio karijeru s ukupno 126 postignutih golova, što ga svrstava uz bok najboljim strijelcima u klupskoj povijesti.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • beličanec 04.03.2010.

    Treba da igraju sa srcem a ne da gledaju samo lovu..

  • vlaka 04.03.2010.

    u hajduk su samo i doalzili po lovu zato su ga i uništili vako

Komentiraj...
Vidi sve komentare