To je to što me zanima!

'U klubu nitko nije zaražen, ali ne smijemo trenirati zajedno...'

'Čudno je. Iz kuće izlazim samo po namirnice i slično. Nadam se da će ovo brzo završiti', rekao je Manuel Štrlek o pandemiji korona virusa pa pojasnio kako se to odrazilo na njega i na Veszprem
Vidi originalni članak

Ovo je vrlo specifična situacija, ali to je jednostavno utjecaj više sile i ništa ne možemo. Sigurno da je nama sportašima teško, ali ipak je zdravlje na prvom mjestu i toga smo svi svjesni, rekao je Manuel Štrlek za SK i potvrdio da u njegovom klubu, mađarskom rukometnom prvaku Veszpremu, nema oboljelih.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Mi smo u klubu svi testirani i svi nalazi su bili negativni. Što se Mađarske općenito tiče, ima nekih 50-ak slučajeva zaraze ako se ne varam, dakle ništa kritično. Karantene kao takve u punom smislu još nema, iako su granice zatvorene. Kafići i restorani ne rade iza 15 sati, visoki je stupanj uzbune, ali još nije veliki kaos - priča hrvatsko rukometno krilo.

Iako je liga zaustavljena, igrači i dalje treniraju.

-  Liga je do daljnjeg odgođena, poduzete su maksimalne mjere opreza pa tako nitko iz kluba ne smije zajedno trenirati. Svaki dan dobivamo individualne naputke o treninzima koje moramo raditi doma kako bismo ostali u formi - istaknuo je hrvatski rukometaš koji u ovoj situaciji ne smije u domovinu,  a niti pretjerano iz mađarske kuće.

HRVATSKA I 'NESPORAZUMI' Kalinić, Sukno, Ćorić, Hezonja: Nije Štrlek ni prvi, a ni jedini...

- Nemamo puno izbora. Nitko ne smije napuštati državu, tražili su od nas da se izoliramo u domovima, tako da 99 posto vremena provodim u stanu, izlazim jedino za neke osobne potrebe, u nabavku i slično. Nadam se da će se ovo što prije proći - kaže.

Inače, njegova momčad  je u 19. odigranih kola ove sezone upisala - 19 pobjeda. Štrlek je prije šest dana na gostovanju kod neugodne Tatabanyje zabio osam golova.

- Držimo taj vrh ljestvice kod kuće, nismo izgubili ni jednu utakmicu, dobili smo Pick Szeged kod kuće, u SEHA ligi smo dobili prvu utakmicu četvrtfinala u Vojvodini, a u Ligi prvaka smo uzeli drugo mjesto u skupini s jednakim brojem bodova kao i Kiel. Dakle, stvarno igramo vrhunsku sezonu, sve ide kako treba, ali nažalost, jako je teško reći što očekivati u ovakvoj situacija jer nitko ne zna što nas čeka - rekao je Manuel koji ne zna kako u gustom rukometnom rasporedu naći dodatnog prostora.

- Možda se dogodi da ćemo biti mjesec dana bez rukometa i da ćemo onda igrati utakmicu za utakmicom da sve nadoknadimo, to je vrlo nezahvalna situacija jer mi rukometaši ionako imamo konstantno zgusnuti raspored", kazao je Štrlek. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare