To je to što me zanima!

U lovu na drugo mjesto počelo se igrati 'Tko će manje': Gorica srušila ispuhane riječke vedete

Gorici svaka čast, uzela je tri boda s punom zaslugom. A vjerojatno se ni sami nisu nadali da će im za to u Rujevici biti dovoljna jedno najobičnije, prosječno izdanje. Protiv ispuhane, neprecizne i prazne Rijeke
Vidi originalni članak

Ovaj komentar pišemo prije početka sudara Hajduka i Belupa na Poljudu, ali do nekih 21:00 u lovu na drugo mjesto koji nosi kvalifikacije za Ligu prvaka, u HNL-u se počelo igrati: 'tko će manje'.

Gorica je opet srušila Rujevicu, pobijedila 2-1 (Lovrić 12', Ndiaye 79' / Pires 84'). To je sad već tradicija. Šesta pobjeda protiv Rijeke u zadnjih sedam utakmica. A ta sedma bila je remi.

VIDEO: LAGANI TRENING ZA NOGOMETAŠE GORICE

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Rijeka je odigrala jednu od lošijih utakmica ove sezone, a Gorica je odigrala... Normalnu, solidnu tekmu. Pobijedila je posve zasluženo bez da se na riječkom travnjaku gledao neki gorički spektakl.

Odigrati pošteno, disciplinirano i korektno gostima je bilo dovoljno da pobijede Riječane koji su, istini na volju, stvorili nekoliko zicera, zabili jedan gol, ali kad se podvuče crta ovo je bila jedna: spora, ispuhana i neprecizna Rijeka. Sa propuhom u obrani.

Rožman je rotirao, mijenjao, kemijao i dobio je loše izdanje koje nema veze ni sa taktikom, ni sa sustavom, ni sa izostancima (Gorgon, Štefulj, Halilović). Sa tri ili s četiri iza, svejedno. Problem je, izgleda, kako je nakon Koprivnice i sam trener rekao: u glavama.

Ne znamo samo što im smeta i iz kojeg su to gigantskog razloga riječki nogometaši tako usukani, u nastupu suzdržani, a na travnjaku kao momčad razvučeni i nesigurni u sebe. Koje ih to kolektivne teške brige more?!

Capan opet skrivi penal, Čolak ne dodaje suigraču koji je sam pred praznim protivničkim golom, Escoval se odbija Ndiayea k'o da se sudario s kamionom, Tomečakovi ubačaji zdesna lete svugdje osim tamo gdje treba, Velkovskog samo sreća spasi da ne zabije najnepametniji od svih autogolova, itd., itd...

Rujevica na kraju nije ni zviždala Bijelima. Na drugoj strani 11-oro navijača Gorice (ime im je: Good Boys) slavili su sa svojim ljubimcima i šefom Dambauskasom. Jedan bubanj, glasno navijanje i more goričke radosti u Kvarnerskom zaljevu.

I Gorici svaka čast, uzela je tri boda s punom zaslugom. A vjerojatno se ni sami nisu nadali da će im za to u Rujevici biti dovoljna jedno najobičnije, prosječno izdanje...

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Samarsa 26.06.2020.

    Ovaj Murić jedino što je promijenio od kad je otišao iz Din je frizura, lik propo ko žeton. Capan nikad nije ni bio neka klasa, Tomecak prestar i ispuhan, Mate Mišo Ćolak jednu dobru pa 3 loše tekme I tako u krug. Rijeka treba puuuno toga otpuhati iz svlačionice. Ništa nije gotovo,sad se tek zakuhalo.

  • Ri-Fiumens 26.06.2020.

    Bravo za Goricu....čisto i zasluženo....

  • EzioAuditore1 26.06.2020.

    a da napišeš rezultat u članku?

Komentiraj...
Vidi sve komentare