To je to što me zanima!

U Maksimiru zbog Dinama tuga, euforija na Poljudu

Dinamo je vodeći u ligi, igra za proljeće u Europi, ima ‘aktivan’ rezultat, ali oko kluba je stvorena velika depresija. Sasvim je drukčije u Splitu
Vidi originalni članak

Dinamo za dva dana igra jednu od važnijih utakmica posljednjih godina. Pobjeda protiv Spartaka gotovo bi sigurno osigurala “modrima” europsko proljeće. No u Zagrebu se atmosfera velike utakmice ne osjeća ni u tragovima. U Splitu je nakon niza Hajdukovih pobjeda atmosfera “europska”. Navijači “bijelih” već sada pričaju o derbiju protiv Dinama koji se igra tek sljedeće godine. I dok u Hajduku u tišini rade, u Maksimiru nikad nema mira. Nakon rasprodaje počela je kupnja sumnjivih pojačanja, igra je ispod svake razine, a igrači se ponašaju kao da su najbolji na svijetu. I navijači im dolaskom na utakmice vraćaju...

TRENERI
Dok svi u Splitu daju veliku podršku Anti Miši i ne žele na klupi Hajduka Izraelca Avrama Granta, u Dinamu je obrnuto. Branku Ivankoviću više nitko ne vjeruje, a sve ga više kritiziraju i braća Mamić. Dok Miše ima navijače iza sebe, Ivanković ih ima protiv sebe. Tanac opasno visi.

ATMOSFERA
Hajduk nije ni 30 posto kvalitetan kao Dinamo, ali ima atmosferu i pobjeđuje. Mi imamo problem jer nema ‘kemije’, priznao je Zdravko Mamić. Dinamo ne izgleda kao momčad koja je već 42 mjeseca na 1. mjestu. Hajduku je napokon krenulo, željan je trofeja i ima sjajnu atmosferu.

GLEDATELJI
Dinamo se žali na pad broja ljudi koji dolaze na stadion, ali u Hajduku taj je broj povećan. Splićani su u odnosu na prošlu sezonu sa 47.500 gledatelja “otišli” na 51.000, a Dinamo je od 68.000 došao na 24.000. Posjet najviše ovisi o igri, a Hajdukova je trenutačno puno bolja.

IGRAČI
Zoran Mamić ljeto je proveo u Južnoj Americi i doveo tri igrača. Ionako veliki broj stranaca još je povećan, a mladi domaći dečki gurnuti su u stranu. U Hajduku ipak više drže do domaćih igrača pa navijači gledaju mlade nade “bijelih”: Tičinović, Gabrić, Oremuš, Kalinić, Subašić...

Idi na 24sata

Komentari 4

  • kike_zg 24.11.2008.

    torcida srećice draga vidjelo se prošlih sezona koliko ste bodrili ajduka :) Umjesto da seruckaš tu po forumima, marš na stadion navijat :)

  • torcida_4ever 24.11.2008.

    odkad je mise dosao hajduk igra predobro!!! a dinamo nikad nece imat navijace kao hajduk,jer mi bodrimo svoj klub I KAD GUBE,I KAD TUKU.. a bbb samo kad dinamo dobro igra..a u zadnje vrijeme dinamo igra kao par bakica na stapu!

  • SmackThat 24.11.2008.

    O mamiću jado jadna, govnaru, ni 30% kao dinamo, pa pomeli smo vas usred maksimira, jučer dobili Slavena, tko ti je kriv što imaš plaćenike pougljene!

Komentiraj...
Vidi sve komentare