Željko Sopić odlazi, a Mišković je već našao novog trenera?! | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 108

Željko Sopić odlazi, a Mišković je već našao novog trenera?!

Željko Sopić odlazi, a Mišković je već našao novog trenera?!

Paolo Tramezzani dobio je bolju ponudu i vrlo vjerojatno napušta Istru 1961. Damir Mišković, pak, u Rijeci želi vidjeti trenutačno najdugovječnijeg trenera u HNL-u, čovjeka koji je zanimljiv i HNS-u

VIDEO

Kraj kolovoza 2023. bio je jedan od najuzbudljivijih perioda hrvatskog klupskog nogometa. Sergej Jakirović (47) je u ludom raspletu, uoči ključne europske utakmice protiv Lillea, napustio Rijeku i potpisao za Dinamo. Damir Mišković, predsjednik prvoligaša s Kvarnera, promptno je okrenuo brojeve nekoliko potencijalnih kandidata za novog trenera.

POGLEDAJTE VIDEO: Dinamo osvojio Kup

Pokretanje videa...

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu 00:57

Jasmin Agić časnik za vezu

Srećko Juričić (69) godinama je bio sportski direktor Rijeke, a sad je savjetnik Darku Raić-Sudaru. Juričić je Miškovićev čovjek od povjerenja. Gazda Rijeke bezrezervno vjeruje u Juričićeve procjene. A Juričićev izbor za novog trenera tad je bio, kažu nam dobro upućeni izvori, Silvijo Čabraja (55).

Zašto baš Čabraja? S godinama se etablirao kao jedan od boljih stručnjaka u Hrvatskoj. Na klupi Lokomotive sjedi od lipnja 2021., čime je u ovom trenutku najdugovječniji trener u HNL-u. Čabrajin je pomoćnik u Lokomotivi bivši nogometaš Jasmin Agić. Baš je Agić tom prilikom bio časnik za vezu. Agićeva supruga Sanja (djevojački Juričić) Srećkova je kći. 

ANKETA Treba li Sopić napustiti Rijeku? Ima trzavica na Rujevici
ANKETA Treba li Sopić napustiti Rijeku? Ima trzavica na Rujevici

Juričić i Mišković krenuli su po Čabraju i Agića, ali Božidar Šikić, čelnik Lokomotive, nije htio ni čuti za tu opciju. Sezona je bila u zamahu i nije imao spremnu rezervnu opciju. Mišković je potom okrenuo broj Nenada Črnka pa iz Gorice doveo Željka Sopića (49). Na terenu je sve u većem dijelu sezone klapalo, ali el presidente i Sopić nisu kliknuli. 

Rijeka u 32. kolu SuperSport HNL-a izgubila u gostima od Lokomotive 3:1

Gdje je puklo?

Trzavice su počele još jesenas, kad je Mišković doveo anonimnog američkog krilnog napadača Stevena Juncaja.

Juncaj je ranije igrao u slovenskom klubu ND Gorica, gdje mu je otac bio u vlasničkim strukturama. Njegov otac George, crnogorskog porijekla, planirao je nešto uložiti i u Rijeku, ali, naravno, morao je i sin nešto odigrati na Kvarneru. Steven nije dobio više od kup-utakmice protiv Cibalije i već na zimu napustio je klub.

Rijeka je u završnici sezone "pukla". Ne zna za pobjedu šest utakmica (pet poraza i remi). Drugo mjesto i finale Kupa. Da ste pitali navijače Rijeke uoči sezone, odmah bi potpisali takav rasplet. Svjestan je i Sopić da je s ovom momčadi došao do limita i da će teško ovakav rezultat ponoviti sljedeće sezone.

Kako se Rijeka sa šampionskim gardom raspala u mjesec dana?
Kako se Rijeka sa šampionskim gardom raspala u mjesec dana?

Pogotovo kad (ne ako, već kad) u ljetnom prijelaznom roku odu glavne vedete poput Nediljka Labrovića, Tonija Fruka, Marca Pašalića, Marka Pjace... Jer, ponavlja Mišković kao ara ili kakadu, klubovi u Hrvatskoj ne žive od prodaje karata i dresova, već od transfera.

- O treneru ne želim pričati, a igrači za novu sezonu... nije vrijeme ni mjesto, nemojte me pitati glupa pitanja da ne moram glupo odgovarati - poručio je ljutiti Mišković RTL-u nakon uzvratne utakmice finala Kupa.

Rijeka: Susret Rijeke i Dinama u drugoj utakmici finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa

Čabraja zanimljiv i HNS-u

Sopić se zasitio i, kažu nam dobro upućeni izvori, spreman je na kraju sezone dići sidro. Mišković i Juričić ponovno će pokušati slomiti Šikića i dovesti Čabraju koji nema ništa protiv dolaska na Kvarner. Čabrajin rad, pogotovo s mladima, nije promakao ni ljudima iz HNS-a. Neki u Savezu zagovaraju Čabraju kao opciju za izbornika U-21 reprezentacije. Pa tko bude brži i konkretniji...

"Pola lige" u novu sezonu ući će s novim trenerom. Jure Ivanković napušta Hajduka, Zoran Zekić sporazumno je raskinuo ugovor s Osijekom kolo prije kraja. Sergej Jakirović, unatoč osvajanju dvostruke krune, mogao bi otići iz Dinama. Ugovor ima do kraja sezone, a iz nekih krugova dolaze priče da nije na istoj valnoj duljini s novim vodstvom kluba. 

Velika Gorica: Gorica i Lokomotiva sastali se u 2. kolu SuperSport HNL-a

Tramezzani napušta Istru

Po novog će trenera najvjerojatnije, doznajemo, morati i Istra. Paolo Tramezzani (53) preuzeo je momčad početkom veljače. U 14 utakmica osvojio je čak 23 boda (šest pobjeda, pet remija i tri poraza). U tom periodu samo su Dinamo i Rijeka osvojili više. "Modri" su osvojili 38 bodova, a Rijeka 27.

Tramezzanijevu trenersku karijeru najbolje mogu opisati stihovi Jasne Zlokić. Talijana "ne drži mjesto". Sion je, primjerice, vodio u čak četiri navrata. Najduži samostalni angažman imao je baš u švicarskom Sionu, gdje je u trećem mandatu na klupi bio 407 dana. Dobio je financijski bolju ponudu i šanse da napušta Istru otprilike su 90 posto. Čeka nas ludo ljeto!

Pula: Trener NK Istre 1961, Paolo Tramezzani
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 108

VIDEO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu, Hrvatska lovi prvi polufinale na europskim prvenstvima u povijesti

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Splićani žele dovesti bivšeg dinamovca
PRATITE UŽIVO

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Splićani žele dovesti bivšeg dinamovca

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje
Hrvatska - Španjolska 0-3: Ovo je bilo za zaborav! Furija nas demolirala, Petko fulao penal
TEŽAK PORAZ

Hrvatska - Španjolska 0-3: Ovo je bilo za zaborav! Furija nas demolirala, Petko fulao penal

Nestrpljivo smo iščekivali prvu utakmicu na Euru pa doživjeli bolno prizemljenje. Španjolska nas je razbila 3-0 golovima Morate, Ruiza i Carvajala. Sve smo primili u prvom poluvremenu, a u nastavku je Petković promašio penal