To je to što me zanima!

U novoj sezoni sve po starom: Messi je Barci donio Superkup

Barcelona je dobila Porto 2-0 i osvojila Superkup! Leo je bio sjajan, uz gol je imao i asistenciju pa je novi trofej Pepa učinio najuspješnijim trenerom u povijesti kluba
Vidi originalni članak

Točno 37 minuta trebalo je Barceloni da uputi prvi udarac u okvir Portovog gola. Nisu dotad igrali sjajno, ali onda je krenulo i završilo je kao što to obično biva kad je Barca u pitanju, trofejem! Katalonci su osvojili Superkup, a treneru Guardioli titulu najuspješnijeg u povijesti kluba. U samo tri godine osvojio je, sa Superkupom, 12 trofeja i tako prestigao legendarnog Nizozemca Cruijffa!

A za novu 'kantu' mogu zahvaliti Messiju. Iako se do prije tri tjedna odmarao i 'brčkao' u moru, Argentinac je dokazao da je u četvrtak zasluženo dobio Uefinu nagradu za najboljeg igrača u Europi. 

Porto se odlično postavio i dopustio Barceloni samo jednu priliku do gola, a oni su stvorili dvije vrlo izgledne. No, jedna pogreška bila je dovoljna. Guarin je zakomplicirao situaciju i vratio loptu golmanu, a tamo je čekao Messi. Zaobišao je Heltona i lako zabio.

U nastavku je Porto stvorio još dvije šanse, a u 80. minuti se može raspravljati i o mogućem penalu na Guarinu. Sudac je ostao nijem nakon starta Abidala, kojem je pobjegla lopta u kaznenom prostoru.

Nervozni Portugalci su utakmicu završili s devet igrača, prvo je Rolando dobio drugi žuti karton zbog prekršaja na Messiju, a onda je i apsolutni tragičar utakmice Guarin, dobio drugi žuti karton zbog faula na Mascheranu. 

Točku na i stavio je Fabregas, na fenomenalnu asistenciju Messija. Leo je prebacio Portovu obranu, a Cesc je primio loptu na prsa pa je iz prve smjestio u 'rašlje'. 

Barcelona je sjajno otvorila sezonu iako nije odigrala utakmicu za pamćenje...

Idi na 24sata

Komentari 145

  • ferraribarca 29.08.2011.

    Oni koji vele, (velika vecina su realovci) da je barca gotova, pa kako je moguce da su osvojili spanjolski superkup, Što je onda tek s realom?????

  • Zanetti legenda 27.08.2011.

    čestitam legendi Javieru Zanettiju 16.godina kako je nastupio za Inter....jedan od 10 igrača koji je skupio 1000 utakmica u karijeri...Hvala Ti!!!!

  • Horned Reaper 27.08.2011.

    dosadni su već... barcelona sve osvaja..nije zanimljivo

Komentiraj...
Vidi sve komentare