To je to što me zanima!

U penziji je pet godina, ali još osvaja medalje s OI-ja 2008.!

NIJE NI PRSTOM MRDNULA Kelly Sotherton posljednji put natjecala se u atletici 2012. godine, ali nakon pozitivnih dopinških testova penje se u poretku i medalje stižu jedna za drugom...
Vidi originalni članak

Sjedi kod kuće, a medalje s olimpijskih igara samo stižu. Jedna za drugom. Kelly Sotherton (40) britanska je višebojka, a umirovila se prije pet godina. No u posljednjih pet mjeseci dobila je dvije olimpijske medalje!

Kelly je na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine bila peta u višeboju, ali nakon ponovnog testiranja uzoraka utvrđeno je kako su Ukrajinka Ljudmila Blonska i Ruskinja Tatjana Černova bile pozitivne na doping pa su im oduzete medalje.

To je automatski značilo da Britanka s petog mjesta ide na treće. Dobila je nedavno i medalju u štafeti 4X400 metara, nakon što su suspendirane bjeloruske i ruske atletičarke, također zbog pozitivnog testa na doping.

Uzorci u laboratoriju Međunarodnog olimpijskog odbora stoje pohranjeni 10 godina, a onda se ponovno testiraju. Naravno, s novim tehnologijama testiranja lakše se pronalaze zabranjene supstance u krvi pa sve više sportaša 'pada' i mora vratiti medalje. U tom prednjače atletičarke i atletičari iz zemalja bivšeg Sovjetskog saveza.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Orahova1 26.04.2017.

    Treba i ove Britance i Amere mali pročešljat tu bi se moglo što šta naći.

  • phyxsius 25.04.2017.

    U mirovini zena osvojila vise toga nego u 15god aktivne karijere. Respect.

Komentiraj...
Vidi sve komentare