To je to što me zanima!

U pohod na Euro: Latvija je ključni susret kvalifikacija

Latvija je u prošlim kvalifikacijama pet puta slavila i dvaput remizirala u 10 dvoboja. Bit će nezgodan protivnik silno motiviranoj, ali oslabljenoj Hrvatskoj
Vidi originalni članak

U Rigi večeras za Hrvatsku kreće pohod po sedmo veliko natjecanje, dva smo propustili, a neodlazak na Europsko prvenstvo 2012. godine potpuno bi nas dotukao. Nitko tu činjenicu ni ne skriva.
- Start je ključan, on će odrediti sva kasnija zbivanja - rekao je izbornik Slaven Bilić, a Darijo Srna istog je razmišljanja:
- Ova je utakmica najvažnija u cijelim kvalifikacijama!
A protivnik je Latvija. S njima smo u kvalifikacijama igrali 2001. godine i dvaput pobijedili, bilo je 4-1 i 1-0. Po Fifinom renkingu su 49. reprezentacija svijeta, a najveći uspjeh ostvarili su 2004. kad su se plasirali na Euro. U prošlim kvalifikacijama su bili iza Švicarske i Grčke, a ispred Izraela, Luksemburga i Moldavije. U 10 utakmica, pet pobjeda i samo tri poraza, a skinuli su skalp Izraelu usred Ramat Gana. Igrači su skromne tehnike, a 'zvijezde' su Vannins, najbolji golman švicarske lige koji brani u Sionu te kapetan Gorkšs, stoper drugoligaša Q.P.R.-a.
Hrvatska je pak željna ispiranja gorkog okusa nakon što smo propustili Južnoafričku Republiku. Dečki su sad već četiri godine s istim kormilarom i poznaju se 'u dušu', a konačno nemamo veći broj ozlijeđenih. Veliki plus je i silni potencijal u napadu, Olić, Eduardo, Petrić, Jelavić, Mandžukić, a priliku čekaju Kalinić i Mate Bilić. Napad koji apsolutno svakoj momčadi može zabiti. Minus je svakako nedostatak ozljeđenog Modrića bez kojeg smo slabiji sigurno 30-ak posto. Također, javnost više Biliću ne vjeruje bezgranično i kao da se samo čeka novi kiks. Generalka protiv Slovačke bila je negledljiva, no to je ipak bila samo prijateljska, ili?
Sve u svemu, ako će Hrvatska igrati na razini dostojnoj svog imena, večeras bi morali pobijediti, a kad bi u utorak 'pala' i Grčka, pola posla bilo bi obavljeno. Oko 22 sata ćemo biti pametniji.

Hrvatska: Runje, Strinić, Šimunić, Ćorluka, Srna - Rakitić, Vukojević, Kranjčar, Eduardo, Petrić - Olić
Latvija: Vanins, Mihadjuks, Gorkšs, Ivanovs, Klava - Rubins, Rufalskis, Laizans, Pereplotkins - Verpakovskis, Karlsons

Idi na 24sata

Komentari 17

  • torca1950 03.09.2010.

    ajmo dečki samo sretno i hrabro...NAJJAČI SMO...

  • user_47039 03.09.2010.

    Danas ćemo gledat pravi sport i pobjedu hrvatske, neće bit ko jučer kad su nas košarkaši razočarali, di su ona vremena dok je bio Petrović i ostali majstori brazila bi rastavili ko ništa

  • user_47039 03.09.2010.

    Ma kakva strepnja Latvija nam može puhnuti u šupak, ostat će bez boda...

Komentiraj...
Vidi sve komentare