To je to što me zanima!

U prometnoj nesreći poginuo igrač koji je igrao na SP-u 2010.

Ngcongca je najuspješniji dio svoje karijere imao u belgijskom Genku gdje je igrao od 2007. do 2015. godine na poziciji desnog beka, a za reprezentaciju JAR-a skupio je 52 nastupa
Vidi originalni članak

Južnoafrički nogometaš Calvin Anele Ngcongca (33) poginuo je u prometnoj nesreći u Durbanu. Nedavno je potpisao za AmaZulu za koji nije stigao debitirati, a nesreća se dogodila tijekom dana kada je automobil, u kojem je on bio, sletio s ceste i završio u jarku.

Ngcongca, koji je sjedio na mjestu suvozača, je na mjestu preminuo, a vozač je prevezen u bolnicu s teškim ozljedama.

Ngcongca je najuspješniji dio svoje karijere imao u belgijskom Genku gdje je igrao od 2007. do 2015. godine na poziciji desnog beka. Godinu dana proveo je u francuskom Troyesu pa je potom prešao u Sundownse gdje je igrao četiri godine i osvojio tri naslova u prvenstvu Južnoafričke republike.

Za reprezentaciju Južne Afrike je upisao čak 52 nastupa, a nastupio je i na Svjetskom prvenstvu u JAR-u 2010. godine. Protiv Meksika i Urugvaja je presjedio na klupi, a sudjelovao u velikoj pobjedi nad Francuskom koja pak nije donijela njegovoj reprezentaciji prolazak u osminu finala. 

Osim Mundijala, igrao je na Afričkom kupu nacija te prijateljske susrete protiv Brazila i Španjolske.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 23.11.2020.

    umrli svi igrači koji su igrali na SP-u 1930g.

Komentiraj...
Vidi sve komentare