To je to što me zanima!

Moguć derbi sa Srbima! Valjda će se Čilić odmoriti do Novaka

U slučaju nedjeljnog čuda, četvrtfinale protiv Srbije na rasporedu je od 7. do 9. travnja. Pravo je pitanje da li bi u tom slučaju Marin Čilić stigao 'napuniti baterije' pa smogao snage izaći na Novaka Đokovića...
Vidi originalni članak

Srbija je danas završila posao protiv Rusije u prvom kolu Svjetske skupine Davis Cupa. Zimonjić i Troicki odveli su ih u četvrtfinale gdje ih čeka bolji iz duela Hrvatske i Španjolske. Trebalo im je samo dva dana za 3-0 što su uspjeli predvođeni svojim najboljim reketom Novakom Đokovićem, drugim igračem svijeta.

Novak je loše krenuo u 2017., ispao je vrlo rano u Melbourneu od Uzbekistanca Istomina pa se imao vremena rekuperirati i posvetiti svojoj reprezentaciji. Za Srbiju je sve ispalo trijumfalno u Davis Cup vikendu, krenuli su na Ruse u najjačem sastavu i rutinski odradili posao.

Hrvatska, kao aktualni svjetski teniski viceprvak ušla je u duel protiv Španjolaca bez svojih glavnih igrača. Borna Ćorić nije na raspolaganju izborniku Krajanu jer ga još boli koljeno, iako je nastupio na Australian Openu gdje ga je eliminirao Ukrajinac Dolgopolov.

Marin Čilić, sedmi igrač svijeta i dakako najbolji naš tenisač otkazao je Hrvatskoj u posljednji trenutak, tvrde iz Saveza. Iako je rekao da razmišlja o pauzi poslije u svakom smislu iscrpljujućeg poraza od Del Potra i Argentine u zagrebačkoj Areni, na kraju je otkazao Krajanu zbog umora. 

Kao i kod Đokovića, niti kod Marina 2017. nije krenula prema planu. Marin je ispao od Britanca Daniela Evansa gdje je, vidno nervozan, napravio 58 neprisiljenih pogrešaka. Ipak, srpska zvijezda stigla se odmoriti, ali hrvatska ne, barem ne u tolikoj mjeri da pomogne ionako okrnjenoj Hrvatskoj protiv debelo favoriziranih Španjolaca u Osijeku.

Španjolskoj izbornici Martinez očekivano je otkazao Rafa Nadal jer je čovjek igrao finale Australian Opena. No, zato nisu ostale udarne igle poput 16. igrača svijeta Roberta Bautiste Aguta te 26. na svijetu Pabla Carrena Buste.

Također, na raspolaganje su joj se stavili i aktualni osvajači Roland Garrosa u parovima, Marc i Feliciano Lopez. Hrvatskoj je poslije Argentine otkazao i najbolji igrač u parovima, Čilićev kum, Ivan Dodig.

Poslije dva dana velike teniske drame u Osijeku Hrvatska vodi 2-1 zahvaljujući nadljudskim naporima Franka Škugora protiv Carrena Buste, odnosno junačkoj pobjedi para Marin Draganja/Nikola Mektić poslije četiri i pol sata velike borbe protiv Feliciana i Marca Lopeza.

I tako, nadomak smo čudu bez svojih udarnih igala. Nadomak duela protiv Srbije predvođene Novakom Đokovićem. U slučaju nedjeljnog čuda, četvrtfinale protiv Srbije na rasporedu je od 7. do 9. travnja. Pravo je pitanje da li bi u tom slučaju Marin Čilić stigao 'napuniti baterije' pa smogao snage izaći na Novaka Đokovića kao pravi predvodnik aktualnih svjetskih viceprvaka...

Idi na 24sata

Komentari 120

  • 05.02.2017.

    Ja ga ove sezone ne bi zvao. Il ces igrat od samog pocetka ili odjebi

  • 05.02.2017.

    Ako prođu Španjolce, po cijenu poraza ne treba mijenjati sastav. Ne zato jer netko ne voli Čilića, Dodiga, Karlovića ili Ćorića nego zato što su ovi momci SVOJIM pobjedama omogućili sljedeće kolo. Oni zaslužuju i igrati i ove sezone predstavljati Hrvatsku u DC!!!!

  • vilim 05.02.2017.

    Može se Ćilić odmarati koliko hoće, kada dođe do sraza s jakim svjetskim igračima a osobito s Đokovićem puši i ispada smiješan. Ni Gospino ukazanje mu ne pomaže jer je i ona digla ruke od njega !!..

Komentiraj...
Vidi sve komentare