To je to što me zanima!

U trosatnoj drami Venus jedva dobila japansku veteranku (40)

Peterostruka pobjednica Wimbledona, Amerikanka Venus Williams (31), pobijedila je u drugom kolu Wimbledona japansku veteranku Kimiko Date sa 6-7(6), 6-3, 8-6...
Vidi originalni članak

Slavila je Venus Williams u trosatnoj borbi u kojoj se japanska veteranka, 40-godišnja  Kimiko Date fantastično držala, često i dominirala. Bolje je Japanka krenula u meč i povela 5-1. Williams se uspjela konsolidirati i izboriti tie-break, ali ga nije uspjela dobiti.

Kako je meč odmicao, Amerikanka se dizala a Japanka se nije predavala. Nakon što je drugi set dobila 6-3, odlučujući je break u odlučujućem setu Willimas napravila u 14. gemu za konačnu pobjedu.

- Bilo je vrlo teško. Nikako nisam mogla zaigrati svoj tenis. Igrala je Kimiko jako dobro, sve su joj lopte pogađale osnovnu crtu. Čestitam joj na vrhunskom meču, a ja sam presretna što sam izborila treće kolo. Osjećam da igram bolje no što sam igrala u Eastbourneu. Krećem se bolje i zasad me ništa ne boli – rekla je nekad prva tenisačica svijeta, koja je prošli tjedan vratila na teren nakon gotovo pet mjeseci pauze zbog ozljede u abdominalnom dijelu tijela.

Na koncu meča koji je bez prekida odigran pod krovom središnjeg terena, 15.000 ljudi ustalo je i ovacijama ispratilo s terena Japanku, koja je postala prva igračica starija od 40 godina kojoj je uspjelo probiti se u drugo kolo Wimbledona nakon Martine Navratilove. U pitanju je, naravno, razdoblje Open ere.

U trećem će kolu Williams igrati protiv Španjolke Marije Jose Martinez Sanchez, pobjednice nad Jelenom Janković u prvom kolu.

Wimbledon, tenisačice, 2. kolo:

V. Willimas (23) – Date-Krumm 6-7(6), 6-3, 8-6

Idi na 24sata

Komentari 3

  • lisac1 23.06.2011.

    Venus je probila led(jedva)i sad ide do finala jedino ako joj ždrijeb ranije sestru za protivnicu ne donese.

  • LiLu 22.06.2011.

    da je Japanka bila samo par godina mlađa ovo bi bilo gotovo u 2 seta za nju.

  • DARK HORSE 22.06.2011.

    Kakva brzina reagiranja za četrdeset godina Vrhunski

Komentiraj...
Vidi sve komentare